Anasayfa Haber Apple Ve Samsung, Telefonları İçin İkiz Kameralar Tasarlıyor

Apple Ve Samsung, Telefonları İçin İkiz Kameralar Tasarlıyor

Apple ve Samsung tasarımcılarının, telefonların kamera yeteneklerini geliştirmek için ikiz kamera tasarımları yaptıkları söyleniyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan kameraların seneler içinde çok geliştiği tartışılmaz bir gerçek. Ancak piyasadaki en gelişmiş telefon kamerası bile DSLR sınıfı fotoğraf makineleriyle boy ölçüşecek kadar güçlü değil. Bunun en önemli sebebi de telefon kameralarının çok dar bir alana sıkışmak zorunda olması. Lens boyutları çok küçülmek zorunda ve bu da doğrudan foto ve video kalitesine yansıyor.

Hem Apple, hem de Samsung bu durumu iyileştirmek için yeni teknolojiler üzerine çalışıyorlar. Yakın zamanda önümüze çıkması en muhtemel çözüm ise telefonlara ikiz kamera koymak. Apple bu konuda geçen yıl bir patent çıkardı ve bir de görüntü işleme üzerine çalışan bir firmayı satın aldı. Samsung’un ise yeni Exynos 7420 işlemcisine ikiz kameradan gelen görüntüleri işleme yeteneği kattığı biliniyor.

Tabii daha önce de telefonlara ikiz kamera yerleştirme denemeleri olmuştu. Ancak HTC ve LG gibi firmalar tarafından tasarlanan bu modellerde amaç daha çok 3D görüntü oluşturmaktı. Fakat bu girişimler kullanıcılardan ilgi görmediğinden devamı gelmedi.

Apple ve Samsung’un ikiz kamera tasarımları ise doğrudan görüntü kalitesini artırmaya yönelik olacak. Bu iki kamera farklı işler yapmakla yükümlü olacaklar. Biri görüntüyü yakalarken, diğeri de ortamdaki ışık seviyesini ayarlayacak. Tabii iki kameradan gelen görüntülerin işlenip tek kareye dönüştürülmesi, telefonların daha fazla hafızaya ve işlem gücüne ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

Her iki firmanın da bu konudaki tasarımlarını ne zaman piyasaya çıkaracaklarına dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak söylentilere bakılırsa, bir sonraki nesil iPhone 7 ya da Galaxy S7 modelinde bu türden ikiz kameralı bir yapıyla karşılaşabiliriz.