Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 5, USB-C Portu Kullanacak

Samsung Galaxy Note 5, USB-C Portu Kullanacak

Samsung’un bir sonraki Note modelinde USB-C portunun yanı sıra, daha büyük bir batarya da yer alacak.

Samsung’un en başarılı telefon serilerinden biri olan Note, hayli sadık bir kullanıcı kitlesine sahip denebilir. Büyük ekranı sayesinde “phablet” sınıfına giren Note serileri, özellikle telefonunu tam kapasiteyle kullanmayı sevenlerin sadakatini kazanmış bulunuyor.

Tabii Samsung yönetimi de bunun farkında ve bu yüzden Note serilerinin her yeni modelinde teknolojik olarak ilgi çekecek özelliklere yer vermeye gayret ediyorlar. Bu sonbaharda tanıtılması beklenen yeni Note 5 modelinde de durum değişmeyecek gibi görünüyor.

Güney Kore teknoloji basınında yer alan haberlere göre, Galaxy Note 5 modelinde USB-C portu kullanılacak. Bu sayede büyük miktar veri hızla aktarılabileceği gibi, telefonun şarj edilme işleminin de çok daha hızlandırılması planlanıyor. Samsung’un Note 5 modelinde bataryayı daha da büyüterek 4100 mAh kapasiteli bir model kullanacağı da bir diğer haber, yani USB-C portunun yüksek akım kapasitesine gerçekten de ihtiyaç olacak.

Samsung’un bu modelde bir AMOLED ekran kullanacağı haber veriliyor. Ancak ekranın 2K ya da 4K desteği konusu henüz belirsiz. Bazı kaynaklara göre Samsung fiyatı şişirmemek için 2K AMOLED ekran kullanmayı tercih edecek. Ancak şirketin bir sürpriz yaparak 4K ekran panelini tercih etmesi de mümkün olabilir.

Galaxy Note 5 modelinde kullanılacak olan işlemcinin ise Samsung’un kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Exynos 7422 modeli olacağı haber veriliyor. Samsung işlemci üretimine yaptığı çok büyük yatırımdan sonra özellikle üst seviye telefonlarında kendi işlemcilerini kullanmayı tercih ediyor.

Şirketin yeni Galaxy Note 5 modelini ne zaman ortaya çıkaracağı henüz kesin değil. Ancak daha önce de defalarca yaptıkları gibi, sonbaharda Almanya’nın Berlin kentinde yapılacak olan yıllık IFA konferansı çerçevesinde resmi tanıtımı yapacakları düşünülüyor.

Güncelleme: