Anasayfa Haber Bülten AMD, A10-7870K Modeli APU’sunu Tanıttı

AMD, A10-7870K Modeli APU’sunu Tanıttı

AMD bugün masaüstü A-Serisi işlemcileri ürün yelpazesine eklemiş olduğu en son ürün olan ve “Kaveri” kod adlı mevcut işlemci ailesine yeni bir soluk getiren A10-7870K APU’yu tanıttı.

A10-7870K, e-Spor ve çevrimiçi oyunlarda en güzel deneyimi, üstün performansı, DirectX 12de sınıfının en iyi verimliliğini sunuyor. Yeni işlemci aynı zamanda modern iş yükleri için olağanüstü bir performans sunuyor ve Microsoft Windows 10 ile uyumlu olarak geleceğe yönelik olarak tasarlandı.

AMD A-Serisi APU ailesinin en yeni üyesi, 12 işlem çekirdeğine kadar (4 CPU + 8 GPU) üstün performans ve çoklu görev imkanı sağlıyor. A10-7870K APU’nun yanıt verme süresi ve işlem gücü, Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda sürükleyici bir kullanıcı deneyimi sağlar ve aynı zamanda bilgisayarlarını uygun fiyata ayrık grafik kartına ve daha hızlı işlemci gücüne yükseltmek isteyenler için de kolay bir yol sunmaktadır.

AMD Bilgisayar ve Grafik İş Birimi Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Matt Skynner; “AMD, oyunculara oyunları profesyonel gibi oynama fırsatı sunan dünyanın en gelişmiş e-Spor ve çevrimiçi oyun işlemci teknolojisini A10-7870K APU’da ortaya çıkararak ileriye doğru büyük bir adım atmıştır” diye konuştu.  “e-Spor, StarCraft II, League of Legends, DOTA 2 and Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunları oynayan dünya genelinde yüz milyonlarca oyuncusuyla dünyadaki en hızlı büyüyen eğlencelerden biridir. Oyun deneyimini daha da iyi bir hale getiren yepyeni özelliklerle yeni A10-7870K APU ile oyuncular en popüler çevrimiçi ve e-Spor oyunlarını rahatlıkla oynayabilir.”

En İyi e-Spor ve Çevrimiçi Oyun Deneyimi 

·         AMD A10-7870K, sınıfının en iyi oyun performansı sunarak,  en popüler çevrimiçi oyunlarda CPU ve GPU’dan oluşan pahalı çözümlere oranla yüzde 48’e kadar daha yüksek resim karesi hızı ve DirectX 12’de rakip çözümlerden 3 kattan daha fazla verimlilik sunarak çevrimiçi ve e-Spor oyunlar için en iyi tek işlemcili çözümü sunuyor.

·         Oyuncular, hazır hale getirilmiş ayarlarla dünyadaki en popüler oyunların bazılarını 1080p olarak oynayabilir ve oyun deneyimini daha da iyileştirmek için sadece AMD A-Serisi işlemcilerinde olan benzersiz özelliklerden yararlanabilir. Bu benzersiz özellikler, daha düşük çözünürlükteki oyunlar oynarken geliştirilmiş görüntü kalitesi için Sanal Ekran Çözünürlüğü’nü (VSR) ve üst sınıf bilgisayar oyun deneyimini standart bilgisayarlara taşıyan FreeSync uyumlu ekranlarda rahatlıkla ve düzgün bir şekilde oyun oynamak için AMD FreeSync‘i kapsıyor.

·         Performansı ve görsel doğruluğu artırmak için gelişmiş oyun teknolojilerine olanak sağlayan DirectX 12, Vulkan ve Mantle destekleyen A-Serisi işlemcisi ile bir AMD Radeon R7 veya R9 GPU ile eşleştirilerek DirectX 12’nin çoklu-adaptör ve çoklu-motor özelliklerini kullanılabiliyor.

·         AMD Radeon Graphics Core Next (GCN) Mimarisi, oyunların sınırlarını zorlamak üzere tasarlandı ve gelişmiş görsel bir deneyim için e-Spor oyuncularına daha yüksek çözünürlük ve olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor.

·         Desteklenen oyunlarda daha fazla gerçeklik ve daha geniş görüş alanı sağlamak için güçlerini birleştiren AMD Quick Stream ile AMD Eyefinity gibi zenginleştirilen özellikleri deneyimleyin.

Günümüz Modern İş Yükleri için Devrim Niteliğinde Mimari

·         AMD A10-7870K APU, günümüzün modern iş yüklerine ilişkin olağanüstü performans için 12 işlem çekirdeği (4 CPU + 8 GPU) özelliğine sahip olup, 4.1 GHz CPU saat hızına ve 95W TDP’ye kadar performans gösteriyor. Rakip bir işlemciye oranla yüzde 5’e kadar daha hızlı sistem performansına sunabiliyor.

·         AMD A10-7870K APU ile Windows 10 keyfini deneyimleyin. Yeni işlemci, en güncel Windows 10 özelliklerini etkinleştiren olağanüstü bir deneyim sunmak üzere tasarlandı.

·         Graphics Core Next (GCN) Mimarisi yalnızca DirectX 11 ve DirectX 12 ile oyun oynamanın sınırlarını zorlamak için değil, aynı zamanda genel bilgi işlem ve C++ AMP ve OpenCL™ 2.0 gibi GPU-odaklı programlama dilleri için özel olarak tasarlandı.

·         A10-7870K, tüketici ve ticari bilgisayarlarda yeni performans seviyeleri ve verimlilik için doğru görevleri uygun çekirdekler doğrultusunda hızlıca bölerek ve yönelterek CPU ve GPU’nun desteklenen uygulamalarda birlikte çalışmasına olanak sağlayan Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) özellikleri olan hUMA’yı (heterojen birleşik bellek erişimi) ve hQ’yu (heterojen kuyruklama) desteklemektedir.

Kolay Yükseltmeler

·         AMD A10-7870K APU, yeni işlemciye yükseltmeyi kolaylaştıran mevcut AMD soket FM2+ ana kart ekosistemi tarafından desteklenmektedir.

·         Ultra HD çözünürlükte oyun performansını sağlamak için en son PCI Express® 3.0 Grafik Kartlarını destekler.