Anasayfa Haber Xbox One Artık Xbox 360 Oyunlarını Çalıştıracak

Xbox One Artık Xbox 360 Oyunlarını Çalıştıracak

E3 fuarında Microsoft tarafından yapılan en ilgi çekici açıklamalardan biri, Xbox One konsolu hakkında oldu.

Xbox One her ne kadar bir önceki model olan Xbox 360 modelinden çok daha güçlü olsa da, ikisi de temelde benzer bir mimari üzerine kurulu cihazlar. Ancak bugüne dek Xbox One sahiplerinin eski Xbox 360 oyunlarını çalıştırması mümkün değildi. Microsoft dün E3 fuarında yaptığı bir açıklamayla durumu değiştirdi.

Xbox One sahipleri artık eski Xbox 360 oyunlarını resmen konsollarında çalıştırabilecekler. Bu geriye dönük uyumluluk sayesinde Xbox One oyun arşivi bir anda büyümüş oluyor. Daha da güzeli, yapımcıların eski oyunlarını elden geçirmesine de gerek yok, çünkü uyumluluk otomatik olarak gerçekleşecek.

Elinizde eski Xbox 360 oyun diskleri varsa, bunları doğrudan Xbox One’a takarak kullanabileceksiniz. Xbox One oyunları diskten kendi sabit diskine kopyalayıp çalıştıracak, ancak arada bir diskin orijinal olup olmadığını da kontrol edecek. Eğer oyunlarınızı internet üzerinden dijital olarak aldıysanız, bunlar da kitaplığınızda indirmeye ve oynamaya hazır hale gelecekler.

Xbox One üzerinde eski Xbox 360 oyunlarını oynarken, ekran görüntüsü alma gibi bazı yeni özellikleri kullanmanız da mümkün olacak. Bugün itibariyle devreye giren bu uygulama öncelikle Xbox Preview kullanıcılarına açılıyor. Ancak önümüzdeki aylarda gelecek bir güncellemeyle tüm Xbox One sahipleri bundan faydalanabilecekler. Microsoft bu arada eski 360 oyunlarını dönüştürme çalışmalarına devam edecek.