Anasayfa Haber iPhone 7 İçin Daha Güçlü Metal Alaşım Kullanılacak

iPhone 7 İçin Daha Güçlü Metal Alaşım Kullanılacak

Apple’ın telefonlarının bükülme problemine çözüm bulmak için çok daha güçlü bir metal alaşım kullanacağı söyleniyor.

Apple’ın iPhone 6 serisi telefonları kolayca büküldükleri yolundaki eleştirilere maruz kalmıştı. Rakiplerinden daha ince ve hafif telefonlar tasarlamaya çalışan Apple mühendislerinin, bu konuda ciddi hata yaptıkları iddia ediliyordu. Farklı gruplar tarafından yapılan denemeler bu konuda farklı sonuçlar ortaya koyunca, konu bir sonuca bağlanamadan muallakta kaldı.

Ancak Apple’ın bu durumdan hayli rahatsız olduğunu tahmin etmek zor değil. Nitekim gelen haberlere göre şirket bir sonraki nesil telefonlarında çok daha dayanıklı bir alaşım kullanmayı planlıyor olabilir. Buna göre iPhone 7’nin kasasının imalatında daha önce kullanılandan yaklaşık % 60 oranında daha sağlam bir alüminyum alaşım kullanılacakmış. 7000 serisi olarak tanımlanan bu alaşım, çoğunlukla havacılık endüstrisi gibi sektörlerde tercih ediliyor.

Apple’ın buna ek olarak kasa tasarımını da gözden geçirdiği bir sır değil. Kasanın profil yapısını yüke daha dayanıklı hale getirmek için yeniden tasarladıkları bir süredir konuşuluyordu. Tabii tüm bunlar üretim maliyetlerine nasıl yansıyacak, şimdiden kestirmek kolay değil.

Apple’ın iPhone 7 için sadece mühendislik temalı geliştirmeler yapmakla yetinmeyeceği de iddia ediliyor. Şirketin yeni telefonla birlikte farklı renk seçenekleri sunmayı hedeflediği fısıldanıyor. Bu yüzden iPhone 7 serileri duyurulduğunda gül kırmızısı ya da altın kaplama modeller görürseniz şaşırmayın, çünkü şirketin bu seçenekleri de ciddi olarak değerlendirdiği gelen haberler arasında.