Anasayfa Haber AMD Yönetimi Parçalanma Haberini Yalanladı

AMD Yönetimi Parçalanma Haberini Yalanladı

AMD yönetimi tarafından yapılan bir açıklama, şirketin birden fazlaya parçaya ayrılacağı yolundaki söylentileri yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Reuters kaynaklı bir haberde, AMD’nin birden fazla parçaya bölünme ihtimali olduğu bildiriliyordu. Bu habere göre şirket GPU ve CPU üretimini farklı bölümlere ayıracak, muhtemelen kurumsal pazara yönelik yeniden yapılanmaya gidecekti. Tabii bu türden söylentiler pek çok firma için sık sık ortaya atılır. Ancak haberin Reuters kaynaklı olması durumu biraz daha ciddi kılıyordu.

AMD yönetiminden gelen bir açıklama ise böyle bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. AMD sözcüsü Sarah Youngbauer tarafından ExtremeTech adlı yayına yapılan açıklamada, AMD’nin tek bir şirket olarak kalacağının altı çizildi. Şirketin geçtiğimiz Mayıs ayında açıkladığı ekonomik hedefleri tutturmak için çalıştığı, birden fazla şirkete bölünmesine yönelik herhangi bir planın olmadığı bildirildi.

Zaten AMD’nin birden fazla şirkete bölünmesi, istense bile ekonomik ya da yasal açıdan pek kolay görünmüyor. Öncelikle şirketin bütün operasyonlarının merkezinde yer alan x86 işlemcisine ait patentlerin varlığı, pek çok olası bölünme ya da satılma senaryosunu imkansız hale getiriyor. Başta Intel olmak üzere pek çok dev şirketle yapılan sözleşmeler, bu patentlerin AMD dışında bir şirketin eline geçmesini imkansız kılan türden. Mesela bu anlaşmalar yüzünden AMD’nin Çinli bir şirket tarafından satın alınması imkansız.