Anasayfa Haber Arkham Knight PC Sürümü Hayalkırıklığı Yarattı!

Arkham Knight PC Sürümü Hayalkırıklığı Yarattı!

Rocksteady Games tarafından yapılan Batman: Arkham Knight, PC oyuncularına saç yolduracak kadar kötü bir halde çıktı.

Uzun zamandır çıkması beklenen oyunlardan biri olan Batman: Arkham Knight, Rocksteady Games tarafından aynı anda Xbox One, PS 4 ve Windows PC için çıkarıldı. Çıkarıldı çıkarılmasına ama, PC oyuncuları karşılarına çıkan oyundan pek memnun kalmamış gibi görünüyorlar.

Xbox One ve PS 4 oyun konsollarında sorunsuz çalışan Arkham Knight’ın, en güçlü bilgisayarlarda bile resmen süründüğü bildiriliyor. PC üzerinde grafikleri anlamsız biçimde 30 FP/s ile sınırlandırılmış olan Arkham Knight’ın genellikle bunu bile veremediği bildiriliyor. Nvidia ya da AMD, donanım farkı gözetmeden süründüğü bildirilen oyun için şimdiden Steam üzerinde ciddi sayıda oyuncunun iade hakkını kullandığı söyleniyor.

Oyunun PC sürümünün Rocksteady tarafından geliştirilmediği, Iron Galaxy Studios adında 12 kişiden oluşan bir ekibe yaptırıldığı biliniyor. Bazılarına göre berbat performansın tek sebebi bu ekibin tecrübesizliğinden kaynaklanıyor. Ancak bazılarına göre oyunun PC sürümünde kullanılan Denuvo DRM korsan koruma sistemi bu skandalın ana sorumlusu. Denuvo’nun daha önce başka oyunlarda da soruna yol açmış olduğu biliniyor.

Hem Nvidia, hem de AMD tarafından sürücü güncellemeleri yayınlansa da, Arkham Knight’ın PC sürümünün adam olması için çok daha fazla çaba gerekebilir. O yüzden tavsiyemiz oyunun PC sürümünü henüz almadıysanız, bir süre daha beklemenizdir.