Anasayfa Haber iOS 9, Uygulamaları Otomatik Silebilecek

iOS 9, Uygulamaları Otomatik Silebilecek

Apple’ın mobil işletim sisteminin son sürümünde, güncellemelere yer açmak için uygulamalar otomatik olarak kaldırılabiliyor.

Apple tarafından Beta sürümü yazılım geliştiricilere dağıtılan iOS 9 mobil işletim sistemi, barındırdığı yeni bir özellikle dikkat çekti. Özellikle düşük depolama kapasiteli iPhone modellerinde, yeterli depolama alanı kalmadığı durumlarda kritik uygulama güncellemelerini yapmak mümkün olamıyor. iOS 9 Beta sürümünde bu probleme bir çare eklenmiş.

Bu yeni sistemde, iOS 9 çalıştıran mobil cihazın depolama alanında yeterli yer kalmadıysa, önemli güncellemeleri kurabilmek için başka bazı yazılımları otomatik olarak kaldırıp yer açmak mümkün oluyor. Tabii kullanıcıdan bunun için onay isteyen bir diyalog penceresi de var.

ios9beta

Bu şekilde depolama alanında yer açıldıktan sonra gerekli güncellemeler yapılıyor. Sonra kaldırılan uygulamalar tekrar otomatik olarak kuruluyor. Bu özelliği deneyenler, işlemin veri kaybı olmadan başarıyla çalıştığını bildiriyorlar. Bu özellik sayesinde iOS 9 işletim sisteminin çıktığında Apple mobil cihaz sahipleri arasında yaygın kabul ve kullanım göreceği tahmin ediliyor.