Anasayfa Haber ABD Donanması Windows XP’den Kurtulamadı

ABD Donanması Windows XP’den Kurtulamadı

ABD donanması, uzatılmış Windows XP desteği için Microsoft’a ciddi miktarda para ödedi.

Windows XP’nin uzatılmış desteğinin sona ermesi, geçtiğimiz yıl en çok konuşulan olaylardan biri olmuştu. Nisan 2014 itibariyle dışarıdan yapılan bütün saldırılara karşı korumasız bırakılan 13 yıllık işletim sistemi, görünüşe göre halen büyük kuruluşlar tarafından kullanılmaya devam ediyor. Üstelik bu kuruluşlardan biri ABD donanması!

Bünyesinde barındırdığı yaklaşık 100,000 bilgisayarda Windows XP kullanmaya devam eden ABD donanması, geçtiğimiz günlerde uzatılmış Windows XP desteği için Microsoft’un kapısını çaldı. ABD donanması yapılan anlaşmalar sonucunda uzatılmış Windows XP, Office 2003 ve Exchange 2003 desteği için Microsoft’a 9.1 milyon dolar ücret ödedi.

Yapılan açıklamaya göre ABD donanmasının tüm sistemlerini yeni işletim sistemine güncellemek için daha fazla zamana ihtiyacı var. Donanma, sahip olduğu sistemleri Windows XP’den kurtarmak için özel bir takım oluşturmuş durumda. Fakat sistemlerin karışıklığı ve güncellenmesi gereken bilgisayarların fazlalığı sebebiyle oluşturulan takımın daha fazla süreye ihtiyacı var.

Donanmanın kendi sistemlerini güncelleştirmesi her ne kadar olumlu karşılansa da, Windows XP’nin uzatılmış desteğinin 2014’te kesileceği uzun süredir bilinen bir şeydi. Böylesine büyük bir organizasyonun bu konuda bir önlem almaması ise Microsoft’un kasasına giren 9.1 milyon dolar ile sonuçlandı.