Anasayfa Haber Samsung, Windows Update Uygulamasına Müdahale Ediyor

Samsung, Windows Update Uygulamasına Müdahale Ediyor

Samsung’un bazı sistemlerde gizlice Windows Update’i devre dışı bıraktığı ortaya çıktı.

Bazı Samsung bilgisayar sahiplerinin Microsoft destek birimlerine ilettiği Windows Update sorunları, Samsung sistemlerde bu sorunun arkasında bizzat üreticinin parmağının olduğunu ortaya çıkardı. Microsoft MVP’si Patrick Barker’ın gün yüzüne çıkardığı üzere Samsung, bazı sistemlerde doğrudan Windows Update’e müdahale ediyor.

Samsung’un kendi güncelleme programı SW Update Tool’un Windows Update’i devre dışı bıraktığı ortaya çıktı. Barker’ın tespitinin hemen ardından bir Samsung destek çalışanından durumu onaylayan açıklama geldi. Samsung destek yetkilisinin açıklamasına göre SW Update Tool’un Windows Update’i devre dışı bırakmasının sebebi, olası sürücü uyumsuzluğunu engellemek.

Samsung cephesinden gelen resmi açıklamada ise, şirketin sorunun farkında olduğu ve çözüm için Microsoft ile ortak çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Microsof ise Windows Update’in hem güvenlik, hem de güncellik açısından önemli olduğunu ve devre dışı bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

Windows Update, sadece sürücü güncellemeleri değil aynı zamanda Microsoft’tan gelen güvenlik yamalarını kullanıcılar ileten oldukça önemli bir yazılım. SW Update Tool, sürücü güncellemeleri sağlasa da, güvenlik yamalarının önünü tıkadığı için şu anki durumu ile hiçbir şekilde önerebileceğimiz bir yazılım değildir.