Anasayfa Haber BlackBerry, Android Telefon Geliştiriyor

BlackBerry, Android Telefon Geliştiriyor

BlackBerry şirketinin Android işletim sistemli bir telefon üzerinde çalıştığı şirket CEO’su tarafından doğrulandı.

BlackBerry uzun zamandır düşen pazar payını artıracak yenilikler yapmaya çalışıyor. Ancak tüm çabalarına rağmen şirketin beklendiği gibi satışlarını ve kârını artırması mümkün olmadı. Android ve iOS işletim sistemlerinin mobil pazardaki ezici üstünlüğü karşısında, BlackBerry yönetimi köklü bir değişiklik yapmayı planlıyor gibi görünüyor.

Gelen bazı haberlere göre bu büyük değişiklik, BlackBerry’nin işletim sistemi olarak Android’e geçmesinden başka bir şey değil. Nitekim bizzat şirketin CEO’su John Chen tarafından yapılan açıklamalar da bu olasılığı doğruladı. BlackBerry’nin Android üzerine yoğunlaştığını söyleyen Chen, ileride bu işletim sistemine geçmeyi ciddi olarak düşündüklerini söyledi.

Ancak şirketin Android üzerine olan çalışmalarının ne seviyede olduğu henüz bilinmiyor. Bazı kaynaklara göre şirket halen yeni bir Android telefonu tasarlamakla meşgul. Chen ise öncelikle Android işletim sisteminin ne kadar güvenli hale getirilebileceğini görmek için çalıştıklarını söyledi. Yani BlackBerry ileride Android işletim sistemine geçse bile, bu büyük ihtimalle Google hizmetlerinden bağımsız, Samsung’un Tizen’i gibi kendine has bir yazılım olarak ortaya çıkabilir.