Anasayfa Haber Google, Şehirlere Ücretsiz Wi-Fi Dağıtmaya Hazırlanıyor

Google, Şehirlere Ücretsiz Wi-Fi Dağıtmaya Hazırlanıyor

Google’ın yeni şehir teknolojileri girişimi Sidewalk Labs, büyük şehirlere ücretsiz Wi-Fi dağıtma hareketine başlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Google’ın en önemli isimlerinden Larry Page, şehirler için ileri teknoloji geliştirmeler yaratacak olan Sidewalk Labs girişimini tanıtmıştı. Pek çok kişi tarafından ne amaçla kullanılacağı bilinmeyen bu girişimin ilk projesi belli oldu. Sidewalk Labs, şehir çaplı ücretsiz Wi-Fi noktaları kurmaya hazırlanıyor.

Sidewalk Labs, yeni projesine bir diğer ücretsiz Wi-Fi girişimi olan LinkNYC’nin arkasındaki iki önemli firmayı satın alarak başladı. Ülkemizde modası geçmiş olmasına rağmen halen pek çok ülkede kullanılan ankesörlü telefonları ücretsiz Wi-Fi noktasına dönüştürmeyi amaçlayan LinkNYC’nin arkasındaki Control Group ve Titan firmaları, Intersection adıyla birleştirildi ve Sidewalk Labs’in ücretsiz Wi-Fi projesi yeni kurulan Intersection tarafından yürütülecek.

Yayınlanan son verilere göre Birleşik Devletler’de 55 milyon kişi halen geniş bant internet bağlantısına sahip değil. LinkNYC gibi projeler bu eksikliği ortak kullanım noktaları ile gidermeye çalışıyor.

Sidewalk Labs’in başındaki isim olan Dan Doctoroff, Intersection’un yeni sağlayıcı arayışlarına devam edeceğini belirtti. LinkNYC’nin şu anki internet sağlayıcısı Qualcomm olmasına rağmen Google’ın yeni girişime bizzat destek vermesi bekleniyor.