Anasayfa Haber iPhone 6S Fotoları Basına Sızdı

iPhone 6S Fotoları Basına Sızdı

Apple’ın bir sonraki telefonuna ait olduğu söylenen fotoğraflar basına sızdı.

Apple ürünleri üzerine yoğunlaşan 9to5Mac adlı teknoloji sitesi tarafından yayınlanan fotoğraflar, şirketin bir sonraki telefonu iPhone 6S modelinin metal kasasını gözler önüne seriyor. Her ne kadar ilk bakışta bu fotoların iPhone 6S modeline ait olduğu anlaşılmasa da, dikkatli bakıldığında iPhone 6 ile aradaki farklar görülebiliyor.

Alüminyum alaşımdan mamul kasanın dış görüntüsünde iPhone 6 modelinin kasasıyla neredeyse hiç fark yok. Apple’ın kasa boyunca ilerleyen plastik anten çizgilerini ortadan kaldıracağı ve çift lensli bir kamera sistemi kullanacağı düşünülüyordu. Ancak anlaşılan bunlar iPhone 7 modeline bırakılmış geliştirmeler olacak.

Dışarıdan neredeyse hiç fark olmamasına rağmen, iç kısımda bir miktar değişiklik görülüyor. İç donanımın bağlantı noktaları, iPhone 6S modelinin içindeki anakartın biraz daha farklı bir yapısı olacağına işaret ediyor. Ancak tabii ki bu resimlerden iç donanımla ilgili bir çıkarım yapmak mümkün değil.

Apple’ın iPhone modellerinde büyük tasarım değişikliklerini ilk modele, daha küçük güncellemeleri ise S modeline bırakmayı alışkanlık haline getirdiği biliniyor. Bu yüzden de iPhone 6S modelinde ciddi bir tasarım değişikliğine gidilmemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Ancak şirketin bu telefona çift lensli olmasa bile, 12 MP çözünürlüklü daha güçlü bir kamera koyacağı söylentileri de devam ediyor. Ayrıca ekranın da 1080p çözünürlüğe sahip olacağına dair ciddi söylentiler var. Her iki yenilik için de kasanın tasarımında büyük bir değişiklik gerekmeyecektir.

iphone_6s_1

iphone_6s_2

iphone_6s_3