Anasayfa Haber NVIDIA, Avrupa’da Ürün Fiyatlarını Düşürecek

NVIDIA, Avrupa’da Ürün Fiyatlarını Düşürecek

AMD ile olan rekabetinde avantajı elde tutmaya çalışan NVIDIA, ürün fiyatlarında düzenlemeye gidecek.

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de gerçekleşen ve NVIDIA’nın üst düzey ekran kartlarını kapsayan %10 indirim, görünüşe göre Avrupa yolunda. Özellikle AMD’nin yeni Fury serisinin yakaladığı popülarite sebebiyle NVIDIA, Avrupa’daki üst düzey ekran kartı fiyatlarında düzenlemeye gidecek.

İddialara göre NVIDIA’nın ABD ile aynı anda Avrupa’da indirime gitmemesinin sebebi, ABD’de yaşanan AMD-NVIDIA çekişmesinin Avrupa’da yaşanmaması. NVIDIA, sadık müşteri konusunda Avrupa bölgesinde AMD’ye karşı daha şanslı gözüküyor. Ancak Fury serisi bu Avrupalı kullanıcıların önemli bir kısmının aklını çelmiş durumda. NVIDIA ise çareyi, üst seviye GTX 980/980 Ti/TITAN serilerinin fiyatları düşürmekte bulmuşa benziyor.

NVIDIA’nın bu hamlesi, doğal olarak AMD’nin de elini zorlayacaktır. Uzun yıllardır AMD ürünlerinin NVIDIA denkleriyle aynı fiyat diliminde mücadele etmekte zorlandığı bilinen bir gerçek. Bu sebeple eğer NVIDIA Avrupa’da üst düzey ekran kartlarının fiyatlarını AMD Fury serisi ile yanı hizaya çekerse, AMD’nin de bu indirime karşılık vermesi beklenecektir.