Anasayfa Haber Star Citizen Projesinde Gecikmeler Yaşanıyor

Star Citizen Projesinde Gecikmeler Yaşanıyor

Kickstarter üzerinde bugüne kadar 84 milyon dolar para toplamayı başaran Star Citizen projesinde gecikmeler ve iptaller yaşanıyor.

Wing Commander gibi efsanevi uzay simülasyonlarının yapımcısı olan Chris Roberts’ın şirketi tarafından geliştirilmekte olan Star Citizen, büyük hedeflere sahip olmanın bedelini ödüyor. Bugüne dek piyasadan 84 milyon dolar fon toplamayı başaran projede, ciddi gecikmeler ve iptaller yaşanmaya başladı.

Crytek’in Cryengine oyun motoru üzerine kurulan simülasyon, oyuncuları gemi kokpitlerine hapsetmemeyi ve onlara bolca özgürlük vermeyi vaat ediyor. Bunun için de oyuna FPS tarzında oynanabilen bölümler de eklenecek. Modüler bir şekilde tasarlanan oyuna eklenecek olan FPS modülünün adı Star Marine olarak belirlenmişti.

Daha önce hazırlanan Hangar ve Arena Commander modüllerinden sonra yakın zamanda hazır olması planlanan Star Marine FPS modülü bazı oyun fuarlarında görücüye de çıkarılmıştı. Ancak Roberts’ın şirketinden gelen bir açıklama, bu modülün çıkarılmasının süresiz olarak ertelendiğini ortaya çıkardı.

Roberts’ın ekibinin önemli bir kısmının Star Marine üzerinde çalıştığı ve buna ayrılan zamanı da fazlasıyla aştıkları açıklandı. Ancak tüm bu çabalara karşın Star Marine ekibin beklediği olgunluğa erişememiş. Bu yüzden de Roberts tarafından daha sonra bitirilmek için ertelenmiş. Çok büyük ve kapsamlı bir proje olan Star Citizen, Roberts’ın parası bitmeden tamamlanabilecek mi, hep beraber göreceğiz.