Anasayfa Haber MediaTek, NVIDIA İle İlgili Söylentileri Yalanladı

MediaTek, NVIDIA İle İlgili Söylentileri Yalanladı

Bir süre önce MediaTek’in Nvidia’dan Tegra bölümünü satın alacağına dair çıkan söylentiler, MediaTek tarafından resmen yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde Tayvan basınında çıkan haberler, MediaTek’in Nvidia’dan Tegra bölümünü satın almak için teklif verdiğini yazıyordu. Son yıllarda mobil işlemciler pazarındaki payını artıran ve Qualcomm gibi rakiplerini iyice zorlamaya başlayan MediaTek, resmi bir açıklama yaparak bu söylentileri yalanladı.

Nvidia ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken, uzmanlar böyle bir teklifin yapılmış, ama reddedilmiş olabileceği ihtimaline vurguda bulunuyorlar. Nvidia uzun süre mobil işlemci pazarında kendine yer edinmek için çabalamış, ancak bir türlü bunu başaramamıştı. Bunun üzerine dikkatini özellikle otomotiv sektörüne çeviren Nvidia, Tegra mobil işlemcilerini gelecekte sayıları artacak olan akıllı otomobilleri dikkate alarak pazarlamaya başladı.

MediaTek ise her ne kadar mobil işlemci pazarında önemli bir pay kapmış olsa da, bu pazarın eskisi gibi büyümediği, hatta bazı bölgelerde küçüldüğü de biliniyor. Bu yüzden de şirketin akıllı otomobil ve nesnelerin interneti gibi konulara yönelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak Nvidia’nın da benzer hedefleri olduğu ve Tegra serileri ile geleceğe yönelik yatırım yapmaya devam ettiği de bir gerçek. Bu yüzden MediaTek’ten bu tarz bir teklif gelmiş olsa bile, Nvidia’nın bunu geri çevirmiş olması şaşırtıcı sayılmaz.