Anasayfa Haber Apple iPhone 6S Kamerası 4K Video Çekebilecek

Apple iPhone 6S Kamerası 4K Video Çekebilecek

Apple’ın yeni telefonu iPhone 6S’in çıkış tarihi yaklaştıkça, telefonla ilgili söylenti ve sızmalar da artıyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni iPhone 6S modeline ait olduğu iddia edilen metal gövde fotoları internete sızmış, biz de bunu sizlere iletmiştik. Bu fotolardan görülebildiği kadarıyla yeni telefonun dış yapısında bir önceki modele göre pek fazla değişiklik olmayacak.

Ancak iç donanım için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Gelen haberlere göre Apple üzerinde çalıştığı ikiz lensli kamera sistemini bir sonraki jenerasyon iPhone 7 modeline saklıyor. Ancak iPhone 6S modelinin kamerasında da ciddi bir geliştirme görülecek. 12 MP kamera kullanacak olan iPhone 6S ve 6S Plus modelleri, 4K video çekebilecek. Ayrıca 240 kare/saniye ağır çekim yeteneğine de sahip olacaklar.

Bunun dışındaki bir diğer yeniliğin de telefonun ekranına eklenecek Force Touch özelliği olması bekleniyor. Apple’ın dizüstülerinde bulunan bu özelliğin telefonlarına da eklenmesi yüzünden ekranın biraz daha kalınlaşacağı tahmin ediliyor. Nitekim Apple ürünleri için kılıf üreten bir firmadan sızan çizimlerdeki ölçülere göre, iPhone 6S önceki modele göre 0.1 mm daha kalınlaşarak 7 mm kalınlığında olacak. Daha büyük ekranlı olan iPhone 6S Plus modelinde ise kalınlık 7.1 mm’den 7.13 mm’ye yükselecek.

Apple’ın iOS 9 işletim sisteminde enerji tüketimini daha iyi kontrol edecek özelliklere yer vermesi bekleniyor. Bu sayede batarya kapasitesini artırmadan telefonun daha uzun süre çalışır kalması sağlanabilecek. Ayrıca iPhone 6S serilerinde çok daha verimli bir Qualcomm modem kullanıldığı, bunun da genel enerji sarfiyatını düşürdüğü bildiriliyor. Apple’ın yeni iPhone 6S ve 6S Plus modellerini Eylül ayında resmen tanıtması bekleniyor.