Anasayfa Haber YouTube Artık Mobil Cihazlarda 60 FPS Video Destekliyor

YouTube Artık Mobil Cihazlarda 60 FPS Video Destekliyor

YouTube

Twitch gibi oyun ağırlıklı servislerle rekabet eden YouTube, 60 kare video desteğini daha da genişletti.

YouTube bu yıl video kalitesini kademeli olarak artıran yenilikler yapıyor. Yılın ilk aylarında 4K çözünürlükteki videolar için saniyede 60 kare gösterim hızı desteğini açan YouTube, bir süre sonra canlı yayınlarda da 60 kare seçeneğini devreye sokmuştu.

Ancak bu seçenekler sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardaki tarayıcılardan girildiğinde çalışır hale geliyordu. Ayrıca Apple TV, PlayStation 3 ve PS4 gibi cihazlarda da bu özellikler destekleniyor, ancak telefon ve tablet gibi mobil aygıtlarda desteklenmiyordu. Oysa mobil cihaz kullanımı gün geçtikçe daha da artıyor. Özellikle üst seviye cep telefonlarının video çözümleme kapasitesi ve ekran çözünürlüğü gün geçtikçe daha da yükseliyor.

Bu yüzden de YouTube artık mobil cihazlarda da saniyede 60 kare hızında video gösterimi seçeneğini devreye soktu. Ancak bu özellik şimdilik sadece Android ve iOS işletim sistemli mobil cihazlarda, resmi YouTube uygulaması kullanılarak açılabiliyor. Diğer mobil işletim sistemlerinde web tarayıcı ya da üçüncü parti yazılımlar kullanarak YouTube videoları seyretmek isterseniz, 60 kare gösterim hızına erişmeniz yine mümkün olmayacak.