Anasayfa Makale Çözüm: Windows Proxy Ayarlarını Değiştirememe

Çözüm: Windows Proxy Ayarlarını Değiştirememe

Windows Proxy ayarlarını değiştirmenizi engelleyen “Bazı ayarlar sistem yöneticiniz tarafından yönetilir” sorununu nasıl çözeceğinizi anlatıyoruz.

Proxy kullanımı artık çoğu kullanıcı tarafından bilinen bir şey. Kendinizi başka ülkeden bağlanıyormuş gibi göstermek veya sağlayıcının izin vermediği sitelere girmek için proxy kullanmak artık iyice yaygınlaşan bir yöntem. Tabii proxy kullanımı her zaman kullanıcıların lehine sonuçlanmıyor.

Bilgisayarlara bulaşan bazı trojanlar, Windows Proxy ayarlarını düzenleyerek bilgisayarınızın bütün internet akışının belirlenen proxy üzerinden iletilmesine neden olur. Bu durum da çoğunlukla kullanıcıların proxy hatası alarak internete bağlanamaması ile sonuçlanır. Bu sorunun çözümü görünürde oldukça basittir.

Denetim Masası>Ağ ve Internet>Internet Seçenekleri>Bağlantılar>Yerel Ağ Ayarları altındaki Yerel ağınız için bir proxy sunucu kullanın ibaresinin yanındaki kutucuğun onay işaretini kaldırarak bu sorunun önüne geçmek teoride oldukça kolaydır. Ancak çoğu kullanıcının bu aşamada karşılaştığı bir sorun var: Bazı ayarlar sistem yöneticiniz tarafından yönetilir uyarısı.

Internet Seçenekleri penceresinin alt kısmında beliren bu ibare, size kısaca proxy ayarlarını değiştiremeyeceğinizi belirtir. Yukarıdaki yöntemi uygulayıp kutucuktaki onay işaretini kaldırsanız bile pencereyi kapatıp tekrar açtıktan sonra işaretin geri geldiğini göreceksiniz. Bu durumda geriye sadece Kayıt Defteri’ni kurcalamak kalıyor.

proxy kayıt defteri

Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın ve regedit yazarak Kayıt Defteri’ni açın.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings dizinine girin ve ProxySettingsPerUser adlı bir değerin olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu değer var ise sağ tıklayıp Değiştir seçeneğine tıklayın ve Değer verisi satırına 1 yazıp kaydedin. Eğer ProxySettingsPerUser değeri mevcut değilse, Internet Settings anahtarına sağ tıklayıp Yeni Dize Değeri oluşturun ve değer adı olarak ProxySettingsPerUser, değer verisi olarak 1 girin.

Bu işlemden sonra Internet Seçenekleri penceresindeki Bazı ayarlar sistem yöneticiniz tarafından yönetilir uyarısı ortadan kalkacaktır. Artık proxy ayarlarını devre dışı bırakabilir ve internette gezinmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

11 Yorumlar

  1. Önceki başlıktaki mesajımı kaldırmışsınız. Evet anlarım. Ama hiç bir şeyi çözmemişsiniz. En azından ne zamana kadar ceza aldığımı yazın. 2 Gündür mesaj yazamıyorum. Cezam ne zaman bitecek onu öğrensem en azından.

  2. Regedit ve ardından proxysetingsper user değerinin olmadığını tespit edinceye kadar ilerleyebildik akabinde yeni değer oluşturdan proxysettingsperuser dizini için değer olarak 1 ‘i seçtik ve sorun halen devam ediyor….

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version