Anasayfa Haber Huawei Kirin 950’nin Özellikleri Belli Oldu

Huawei Kirin 950’nin Özellikleri Belli Oldu

Huawei’nin yeni yonga seti Kirin 950’nin özellikleri ortaya çıktı ve oldukça etkileyici gözüküyor.

Huawei’nin yeni yonga seti Kirin 950’ye dair özellikler belli oldu. Cortex-A72 çekirdeklerini Huawei ailesine dahil eden yeni yonga seti, kağıt üstünde tam anlamıyla bir performans canavarı ve teknoloji dünyası, bu etkileyici yonga setine kavuşmak için çok fazla beklemek zorunda kalmayacak.

Kirin 950, bünyesinde dört adet Cortex-A53 ve dört adet Cortex-A72 çekirdeği içeriyor. Cortex-A57’ye nazaran ciddi bir performans artışı sunan A72 çekirdekleri, 2.4 GHz’e kadar saat hızına çıkabiliyor. Yayınlanan bilgiler, A72 çekirdeklerinin aynı anda çalışıp çalışmadığını açık bir şekilde belirtmiyor. Eğer dört Cortex-A72 çekirdeği de aynı anda çalışıyorsa, Exynos 7420’yi tahtından indirecek bir yonga seti ile karşı karşıyayız demektir.

huawei kirin 950

Kirin 950 yonga setinin grafik yükünü ise ARM’nin Mali T880 GPU’su üstleniyor. Bunlara ek olarak ses kalitesi için Tensilica Hi-Fi 4 DSP işlemcisi; bağlantı, sensörler ve güvenlik için ise i7 (Core i7 ile karıştırılmaması gerekir) işlemci de yonga setinde yer alacak.

Yeni yonga setinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise çift kanal LPDDR4 RAM desteği. Kirin 950 ayrıca 42 MP’e kadar kamera sensörlerini destekliyor. Ek olarak Bluetooth 4.2 ve Category 10 LTE modem de yonga setinin sahip olduğu özellikler arasında.

Kirin 950’nin 2015’in son çeyreği içerisinde dağıtımına başlanacak. Huawei henüz bu yonga setinin hangi akıllı telefonlarda kullanılacağını açıklamasa da, Huawei’nin performans tutkunlarına yönelik yeni Mate 8 modeli, Kirin 950 için şüphesiz ilk tercih olacaktır.