Anasayfa Haber Minecraft Windows 10 Edition Betası Temmuz Sonunda

Minecraft Windows 10 Edition Betası Temmuz Sonunda

Microsoft’un resmi duyurusuna göre Minecraft’ın Windows 10’a özel sürümü, 29 Temmuz’da beta sürecine girecek.

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda Mojang’ı satın almasının ardından, piyasada Windows 10’a özel bir Minecraft sürümü bekleniyordu. Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı resmi açıklama ile Minecraft’ın Windows 10 sürümünün 29 Temmuz’da, yani Windows 10’un resmi çıkış tarihinde Beta aşamasına gireceğini duyurdu.

Minecraft Windows 10 Edition, Beta sürecinde 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Oyunun standart sürümünün fiyatının 20 dolar olduğunu göz önüne alırsak, oldukça cazip bir fiyat olduğunu söyleyebiliriz. Oyunu hali hazırda PC’de satın almış olan oyuncular ise hiçbir ücret ödemeden Windows 10 sürümüne geçiş yapabilecek.

Minecraft’ın Windows 10 sürümü, elbette standart oyunun aynısı olmayacak. Oyuncular Windows 10 ile birlikte gelen GameDVR sayesinde oyunlarını kayda alabilecek. Ayrıca Windows 10 sürümünde Xbox Live desteği de oyunculara sunulacak.

Minecraft, geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle 100 milyon kayıtlı üye sayısına ulaşmıştı. Halen dünyanın en çok satan oyunu ünvanını elinde tutan Minecraft’ın, Windows 10 sürümü ile birlikte oyuncu sayısını artıracağı düşünülüyor.