Anasayfa Haber Microsoft, Telefon Kısmını Yeniden Yapılandırıyor

Microsoft, Telefon Kısmını Yeniden Yapılandırıyor

Microsoft, telefon bölümünde büyük bir işten çıkarma yapmaya hazırlanırken, bir yandan da hedeflerini yeniden belirliyor.

Microsoft’un Nokia’dan telefon bölümünü satın almasının ardından, yaklaşık 18,000 kişi işten çıkarılmıştı. Bu personelin büyük kısmı Nokia’dan gelenlerden oluşuyordu. Ancak aradan geçen zamanda telefon bölümünü kârlı bir hale getirmeyi başaramayan Microsoft’un, şimdi 7,800 kişiye daha yol vereceği açıklaması yapıldı.

İşten çıkarılacak olanların büyük kısmını telefon bölümü çalışanları oluşturuyor. Ayrıca şirketin Nokia’yı satın almak için yaptığı 7,6 milyar dolarlık harcamayı da zarar hanesine eklediği bildiriliyor. Buna ek olarak bir de bölümün yeniden yapılandırılması için sonradan harcanan yaklaşık 850 milyon doların da zarara ekleneceği anlaşılıyor.

Tabii bu açıklamalar piyasada Microsoft’un mobil telefon pazarını terk edeceği söylentilerine yol açtı. Ancak şirketten gelen açıklamalar bu yönde değil. Microsoft önümüzdeki dönemde ürün gamını daha da daraltacak. Ancak özellikle giriş seviyesi Windows telefon modellerinin sayısını artırabilmek için diğer üreticileri teşvik etmeye devam edecek.

Şirket ayrıca son kullanıcı için çekici özellikleri olan en üst seviye modeller de çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Bu türden en az iki modelin Windows 10’un çıkışından sonra tanıtılacağına dair beklentiler zaten vardı. Buna ek olarak, Microsoft’un mobil konusunda da kurumsal müşteriye yönelik çözümlerini geliştirmeyi hedeflediği bildiriliyor. Microsoft’un en büyük gelir kapısını oluşturan kurumsal satışlar, büyük ihtimalle Windows 10’un çıkışıyla beraber mobil tarafta da daha fazla önem kazanacak. Ancak bu strateji Microsoft’un gittikçe düşen mobil pazar payını artırmaya yetecek mi, orası şüpheli.