Anasayfa Haber Ruslar “Güvenli Özçekim” Seferberliği Başlattı

Ruslar “Güvenli Özçekim” Seferberliği Başlattı

Rusya içişleri bakanlığı, giderek artan can kayıplarını azaltabilmek için “güvenli özçekim” kampanyası başlatarak halkı uyardı.

Cep telefonu kullanıcıları arasında bir salgın gibi yayılan “özçekim” (Selfie) fotoğraf çekme modası, hiç beklenmedik bir sorunu da beraberinde getirdi. İlginç ve sıra dışı pozlar yakalamak isteyen telefon kullanıcıları, gayet saçma ve önlenebilir kazalarda yaralanmaya, hatta ölmeye başladılar.

Dünya çapında bir soruna dönüşen bu durum, özellikle Rusya’da devleti harekete geçirecek kadar ilerlemiş bulunuyor. Özçekim uğruna ayı saldırısına uğrayan, kendini yanlışlıkla tabancayla vuran, yüksek binalardan düşen, elektrik akımına kapılan ve buna benzer kazalar yaşayanların sayısı ciddi şekilde artmış. Rus polisinin verilerine göre, sırf bu yılın başından beri bu şekilde kayıtlara geçen 100 yaralanma ve 10 ölüm vakası mevcut.

Rusya Güvenli Özçekim

Rus devleti bu durumun daha da vahim bir hal almasına karşı, halkı bilinçlendirmek için bir “güvenli özçekim” seferberliği başlatmış. Bu kampanya dahilinde Rus polisi tarafından dağıtılmaya başlanan broşürün fotosunu yukarıda görebilirsiniz. Ayrıca çeşitli seminerler verilerek ve yayınlar yapılarak, Rusların bir foto uğruna kendine ve çevreye zarar vermesi önlenmeye çalışılacak.