Anasayfa Haber ASUS, Üç Yeni GTX 980 Ti Modelini Tanıttı

ASUS, Üç Yeni GTX 980 Ti Modelini Tanıttı

ROG Matrix, Poseidon Platinum ve Gold Edition GTX 980 Ti modelleri gün yüzüne çıktı.

ASUS, dün düzenlediği basın konferansında GTX 980 Ti ailesine katılacak olan üç yeni ekran kartı modelini tanıttı. Hali hazırda oldukça olumlu eleştiriler alan ASUS’un GTX 980 Ti STRIX modeline alternatif olarak sunulan bu modeller oldukça etkileyici görünüyor.

Tanıtılan ilk model olan Republic of Gamers ailesinin yeni üyesi ROG Matrix GTX 980 Ti, özel yapım PCB ve iki adet 8 pinlik güç bağlantısı içeriyor. DirectCU II soğutma sistemiyle sunulacak olan ekran kartının teknik özellikleri henüz belli olmasa da ASUS, ROG Matrix’in en az %20 fabrika overclock değeri ile piyasaya sürüleceğini belirtti.

asus gtx 980 ti poseidon

Tanıtılan diğer model ise Poseidon PlatinumDirectCU H20 soğutucuya sahip olan ekran kartı hem hava soğutma, hem de sıvı soğutma yöntemleriyle kullanılabiliyor. Poseidon Platinum’un temel saat hızı 1114 MHz olarka açıklandı. GPU Boost ile bu değer 1203 MHz‘e çıkabilecek. Poseidon Platinum’un bellek hızı ise 7.0 GHz olarak belirlenmiş.

Ailenin son üyesi ise 20. yıl özel Gold Edition. ROG Matrix GTX 980 Ti modeline oldukça benzeyen Gold Edition ekran kartının daha kaliteli bileşenler ve farklı fanlar ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı ROG Matrix gibi Gold Edition ekran kartının da teknik özellikleri henüz belli değil.

asus gtx 980 ti gold