Anasayfa Haber Batman: Arkham Knight Çok Gecikecek

Batman: Arkham Knight Çok Gecikecek

Batman: Arkham Knight’ın PC versiyonu baştan aşağıya elden geçirilecek ve tekrar satışa sunulması büyük ihtimalle aylar sonra gerçekleşecek.

Rocksteady tarafından yapılan Batman: Arkham Knight’ın Xbox One ve PS 4 satışlarının nispeten sorunsuz gittiği biliniyor. Ancak oyunun PC versiyonu Steam üzerinde bir kaç gün satışta kaldıktan sonra geri çekilmişti. PC sürümünden sorumlu olan Iron Galaxy ekibi tarafından yapılan açıklamalarda Warner Bros yönetimi suçlanmıştı. Şirketin sorunlardan haberi olmasına rağmen bir yıl boyunca hiç adım atmadığı ve suçu tamamen geliştiricilerin üzerine yıkmak istediği yolundaki açıklamalar, ortamı hayli germişti.

Neresinden bakarsanız bakın, Arkham Knight’ın PC sürümü tam bir fiyasko oldu. Gelen haberlere göre bu durum Warner Bros içindeki kalite kontrol mekanizmasının baştan yapılanmasına sebep oluyor. Warner Bros yönetiminden özür mesajlarına ek olarak, bir daha bu tür bir skandalın yaşanmaması için şirket içi bürokraside ciddi değişikliğe gidildiği açıklamaları da geldi. Ancak tabii bu ne kadar gerçek, onu zaman gösterecek.

Öte yandan, Arkham Knight’ın PC sürümünün oynanabilir bir hale getirilmesi için ciddi bir çalışmanın yürütüldüğü bildirildi. Oyunun eksikleri yamayla kapanacak cinsten olmadığından olsa gerek, Iron Galaxy, Rocksteady ve Warner Bros ekipleri işbirliği içinde oyunu yeniden yapmakla meşgul imiş. Tabii bu kadar köklü bir çalışma, oyunun yeniden satışa çıkacağı tarihin hayli ileriye sarkacağına da işaret ediyor.

Arkham Knight için belirlenmiş bir yeniden çıkış tarihi yok, ancak içeriden sızan fısıltılara göre oyunun hazır olmasının 2015 sonunu bulabileceği söyleniyor. Tabii bu arada oyun için planlanan ek görev paketlerinin çıkışları da daha ileri tarihlere atılacak. Arkham Knight PC sürümü için çıkması planlanan ilk DLC olan Batgirl, büyük ihtimalle 2016 yılının ilk yarısına sarkacak.