Anasayfa Haber Battlefront, Y-Wing Uçurmamıza İzin Vermeyecek

Battlefront, Y-Wing Uçurmamıza İzin Vermeyecek

Star Wars Battlefront geliştiricisi DICE, oyunla ilgili bazı yeni açıklamalar yaparak oyuncuları aydınlattı.

DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından piyasaya sürülecek olan Star Wars Battlefront, çıkış tarihi olan 17 Kasım yaklaştıkça daha fazla ilgi çekiyor. EA blogunda oyuncuların sorularını yanıtlayan resmi sözcü Mathew Everett tarafından yapılan açıklamalar, oyuncuların bazı sorularına cevaplar getirdi.

Bu sorulardan biri, oyunun tüm sürümlerinde “bölünmüş ekran” seçeneğinin olup olmayacağı yönündeydi. Bölünmüş ekran genellikle konsollara özgün bir uygulamadır ve birden fazla oyuncunun aynı ekranda oynamasına imkan tanır. Nitekim oyunun Xbox One ve PS 4 sürümlerinde bu özellik bulunacak, ancak Windows PC sürümünde yer almayacak.

Buna ek olarak konsol kullanıcıları bölünmüş ekranı ancak Missions modunda oynarken kullanabilecekler. Missions modu oyunun Multiplayer kısmında bağımsız görevlerden oluşuyor ve internet bağlantısı olmadan da oynanabiliyor. Ancak bu modda oynarken kazanılan tecrübe puanları doğrudan Multiplayer moda aktarılamayacak.

Bir diğer soru ise, oyunda kullanılabilen araçlara yönelikti. Oyun içi videolarda tepeden geçen Y-Wing uzay gemilerinin çeşitli hedeflere torpido yağdırdığı görülmüştü. Oyuncular bu araçların oynanabilir olup olmayacağını merak ediyorlardı.

Bu soruya gelen cevap, Y-Wing uzay gemilerinin kullanılabilir araçlar arasında olmayacağı yolunda oldu. Bu gemiler yakın bombardıman desteği için çağrıldıklarında gelip hedefleri vuracaklar. Ancak bir Y-Wing kokpitine atlayıp çatışmaya katılmanız mümkün olmayacak.