Anasayfa Haber Windows 10 Kutu Tasarımları Sızdırıldı

Windows 10 Kutu Tasarımları Sızdırıldı

Windows 10 işletim sistemini kutulu olarak da satacak olan Microsoft, kutularda hayli sade bir tasarımı seçmiş gibi görünüyor.

Resmen 29 Temmuz tarihinde satışa çıkacak olan Windows 10, kullanıcıların büyük kısmına internet üzerinde indirme yoluyla ulaştırılacak. Ancak Microsoft interneti kısıtlı kullanıcıları da unutmayacak ve Windows 10’un kutulu sürümlerini de piyasaya çıkaracak. Bu kutuların neye benzeyeceğini merak ediyorsanız, tasarımların internete sızdığını görmek sizi memnun edecektir.

Windows 10’un birden fazla sürümü olacak, en çok satılması beklenen sürümler ise Home ve Pro. Home Edition 119 dolar fiyatla satışa çıkacak, son kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak tüm özelliklere sahip olacak. 199 dolardan satışa çıkacak olan Pro Edition ise günlük kullanıcının pek işine yaramayacak kurumsal özelliklere sahip olacağından, kurum ve işletmeler tarafından tercih edilmesi öngörülüyor.

Microsoft bu kez kutulu sürümleri sadece DVD üzerinde çıkarmakla yetinmeyecek. Taşınabilir USB belleklerin artık standart veri depolama birimleri haline gelmesinden yola çıkan Microsoft, Windows 10’u USB bellek üzerinde de sunacak. Aşağıda da görebileceğiniz üzere, USB bellek sürümünün kutu tasarımı aşırı sade denebilir.

windows10-usb

Eğer Windows 10’u USB yerine DVD üzerinde almak isterseniz, o zaman aşağıdaki gibi kutu tasarımlarıyla karşılaşacaksınız demektir. Microsoft bu kutuların tasarımlarını daha detaylı yapmış ve Windows 8’den kaçanları çekebilmek için klasik Windows Başlat menüsünü içeren bir ekran görüntüsü kullanmayı da ihmal etmemiş.Windows10-kutu