Anasayfa Haber Samsung, 11K Çözünürlüğe Hazırlanıyor

Samsung, 11K Çözünürlüğe Hazırlanıyor

Samsung, LG'den LCD Panel Tedarik Edebilir

Kullanıcılar 4K çözünürlüğe daha yeni alışmışken Samsung dünyanın ilk 11K ekranı için kolları sıvadı!

Yüksek çözünürlük, son yıllarda içinde bir ekran barındıran bütün teknolojik ürünlerde aranan bir özellik. Dizüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlara uzanan geniş bir yelpazede 4K çözünürlük yaygınlaşmaya başlıyor. Henüz 4K standardı kullanıcılar arasında çok yaygınlaşmadı, ancak görünüşe göre Samsung 4K çözünürlükle yetinmiyor.

10th Display Field National Research Development Business General Workshop’ta konuşan Samsung Display yetkilisi Chu Hye Yong, 2250 ppi değerinde mobil bir panel için uğraştıklarını belirtti. Haziran’ın başında ilk adımı atılan projenin prototipi 2018 Pyeongchang kış olimpiyatlarında sergilenecek.

Samsung Display’in amacı 11K çözünürlükte 2250 ppi’lık panel üreterek kullanıcılara kısıtlı bir 3D etkisi de yaşatmak. Teoride 11K çözünürlüğün sunduğu görsellik ile oluşacak optik ilüzyon ve renk çeşitliliğinin, kullanıcılara 3D’ye oldukça yakın bir deneyim sunacağı iddia ediliyor. Ancak bunun nasıl mümkün olacağına dair pek bilgi verilmiyor.

Şirket, pek çok kullanıcının 11K’yı abartı bulacağını da itiraf ediyor. Ancak Samsung Display yetkilileri, bu proje sayesinde Kore’deki panel endüstrisinin ciddi bir atılım yapacağını ve ileride çözünürlük standardı 11K’yı geçtiğinde, bu projenin tecrübesi ile Kore endüstrisinin gelişime hazır olacağını belirtti.