Anasayfa Haber AMD’nin Yeni İşlemcileri 2016’da Piyasada Olacak

AMD’nin Yeni İşlemcileri 2016’da Piyasada Olacak

AMD CEO’su Lisa Su tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin iki yeni işlemci mimarisinin de 2016 yılına hazır olduğu belirtildi.

AMD’nin başındaki isim olan Lisa Su tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, şirketin yeni işlemcilerinin tasarımlarının tamamlandığı duyuruldu. Bu yeni işlemciler 14 ve 16 nanometre ölçeklerinde hazırlanmışlar, FinFET üretim yöntemine uygun biçimde tasarlanmışlar.

Her ne kadar hangi işlemcinin, hangi ölçekte üretileceği açıklanmasa da, üretilecek olan işlemcilerin hangileri olacağı biliniyor. İşlemci (CPU) tarafında Zen olarak adlandırılan yeni nesil tasarımın, AM4 soketi taşıyan yeni nesil anakartlarla birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Grafik işlemci tarafında ise şirketin Arctic Islands kod adını verdiği yeni nesil GPU serisi bulunuyor. AMD bu yeni nesil grafik işlemcileri tamamen HBM 2 standardı hafıza modülleriyle birleştirmeyi hedefliyor. Lisa Su’ya göre her iki işlemci ailesi de 2016 yılında üretimde olacaklar ve gelecek yıllarda da AMD için büyük önem taşıyacaklar.