Anasayfa Haber Facebook, “Daha Sonra İzle” Butonu Getiriyor

Facebook, “Daha Sonra İzle” Butonu Getiriyor

Facebook’un dahili video sistemini geliştirme sürecinin son meyvesi “Daha Sonra İzle” butonu olacak.

Facebook son zamanlarda kendi video sisteminin kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor. Kullanıcıların YouTube gibi platformlar yerine kendi video sistemini kullanmasını amaçlayan Facebook, bu yolda ilk adımını yine bir YouTube hizmeti olan “Daha Sonra İzle” seçeneğini sunmakla atacak.

Bu buton ile kullanıcılar daha sonra izlemek istedikleri videoları işaretleyebilecek ve o videoya sonradan dönüş yapabilecek. Kullanıcıların bildirdiği üzere bu özellik hali hazırda bazı videolarda beyaz bir buton olarak görünmeye başladı bile.

Her ne kadar bu buton pek yenilikçi olmasa da, dahili video sisteminin gelişmesi için önemli bir adım. Ayrıca Facebook bu özellik sayesinde kullanıcıların ilgi alanlarını daha yakından gözlemleyebilecek. Sonuçta Facebook’un kullanıcı verilerini topladığı artık geniş kitlelerce bilinen bir gerçek.

Facebook bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu doğruladı. Butonun tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı veya sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. Zira Facebook yaptığı deneylerin hepsini kullanıcılara sunmuyor. Eğer test süreci başarıya ulaşmazsa bu özellik kullanıcılara hiç sunulmayabilir.