Anasayfa Haber MSI Z170 Gaming M Serisi Anakartlar Geliyor!

MSI Z170 Gaming M Serisi Anakartlar Geliyor!

LGA 1151 soketli yeni nesil MSI Z170 anakartlara dair ilk bilgiler ve fotolar internete sızdırıldı.

MSI tarafından özellikle oyunculara yönelik olarak hazırlanan yeni Z170 serisi anakartlara dair ilk bilgiler, şirketin öncelikle isimlendirmede küçük bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Gaming sıfatının yanına bir de M harfi ekleyen şirketin, bunu rakiplerinden ayrılmak için yaptığı söyleniyor.

Eski nesil anakartlarda M kodu genellikle bir modelin mikro-ATX standardı boyutlarda olduğunu göstermek için kullanılırdı. Ancak bu yeni kartlar tam boyutlular ve en alt modelinde bile çift ekran kartı kullanımına imkan tanıyacak bir tasarım izlenmiş. Bu seride LGA 1151 soketi kullanılacak ve DDR4 RAM slotları bulunacak.

Anlaşıldığı kadarıyla MSI Z170 serisi üç farklı model anakarttan oluşacak. Serinin giriş modeli sayılan Z170A Gaming M5 bile 10 fazlı işlemci voltaj regülatörü, üçüncü nesil PCI slotları, ikisi SATA-Express olmak üzere toplamda on SATA portu, iki adet M.2 slotu gibi özelliklere sahip. Anakartın üzerinde iki üst seviye, yani büyük soğutmalı ve geniş yer kaplayan cinsten ekran kartını bile rahatça takacak kadar yer bırakılmış gibi görünüyor. Ayrıca bu kartın üzerinde AudioBoost III ses modülü ve Killer E2205 GbE ethernet portu da mevcut.

Serinin orta modeli sayılabilecek olan Z170A Gaming M7 modelinde ise faz sayısı 14’e çıkarılmış ve ses yongası daha üst model olarak seçilmiş. Ayrıca işlemci ve RAM saat hızlarını doğrudan anakart üzerinden ayarlamaya imkan tanıyan bir de ayar düğmesi eklenmiş. Bu düğmeyi çevirerek onbir farklı hız ayarından birine geçmek mümkün olacak.

Serinin en üst modeli olan Z170A Gaming M9 ACK ise doğrudan su soğutma için ön hazırlıklı olarak geliyor ve bu da hız aşırtma sevenlerinin ilgisini çekecektir. Anakartın üzerinde su soğutmanın ek ağırlığını taşıyacak bir metal arka plakanın yanı sıra, voltaj regülatörü üzerinde de soğutucu için hazırlık mevcut olacak. Bu modelin ethernet bağlantısı da Killer ACK WLAN olarak seçilmiş gözüküyor.

Serinin üç modelinde de USB 3.1 portları mevcut olacak, bunlar hem type-A, hem de type-C bağlantı tiplerini içerecek. Bu yeni serinin tam olarak ne zaman ve ne fiyatla piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Bu konuda MSI tarafından bir açıklama geldiğinde, onu da siz okurlarımızla paylaşacağız.