Anasayfa Haber Microsoft, Windows 10 Uygulamalarına Kurulum Sınırı Koydu

Microsoft, Windows 10 Uygulamalarına Kurulum Sınırı Koydu

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde satın alınan uygulamalar için kullanılabilecek cihaz sayısını azalttı.

Windows 10 işletim sistemi daha önce yapılmamış bir şeyi gerçekleştirmek ve çok farklı türden cihazları bir araya getirmek için tasarlanıyor. Cep telefonundan bilgisayara, oyun konsolundan sanal gerçeklik gözlüğüne dek her türden donanımı desteklemeyi hedefleyen Windows 10, Microsoft’un yazılım pazarındaki yerini iyice güçlendirebilir.

Microsoft uzun vadede Windows 10 altında sunulacak ve farklı cihazlarda da rahatlıkla çalışabilecek olan uygulama ve hizmetlerden ciddi bir gelir elde etmeyi de umuyor. Bu yüzden de ücretli uygulamaların kurulabileceği farklı cihazların sayısına bir kısıtlama getirmişler.

Herhangi bir ücretli uygulama ya da servisi, on farklı Windows 10 cihazına aynı kullanıcı hesap bilgileriyle kurup kullanmak mümkün olacak. Bu sayı kullanıcıyı zor durumda bırakmadan, uygulamanın çok sayıda kişi tarafından kullanılmasını engellemeyi amaçlıyor. Tabii çoğu kullanıcı aynı anda on farklı Windows 10 cihaz kullanmayacağından, yine bir kaç yakın arkadaşın aynı uygulamayı ortaklaşa kullanmasının önünde bir engel olmayacaktır. Ama tek bir lisansla tüm ofisi idare etmek de mümkün olmayacak.

Aslında bu sınırlama Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinde de vardı. Ancak bu sistemlerde uygulama kurulum ve kullanım sınırı 81 cihaza kadar izin veriyordu. Microsoft, Windows 10 ile bu rakamı hayli düşürse de, çoğu kullanıcı için pek fazla sorun yaratacağını düşünmüyor.