Anasayfa Haber Büyük Şirketler Apple’a Karşı Samsung’u Destekledi

Büyük Şirketler Apple’a Karşı Samsung’u Destekledi

Apple ve Samsung arasında ki rekabet enteresan rakamları da ortaya çıkarıyor.

Samsung ile Apple arasında 4 yıldır devam eden patent savaşına yeni şirketler de katıldı. Samsung’un destekçi sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bilişim sektöründeki en meşhur yasal mücadele şüphesiz Samsung ile Apple arasında gerçekleşiyor. Birkaç yıl önce mahkemenin Apple’ı patent davasında haklı bulmasıyla birlikte, Samsung 1 milyar dolarlık ceza yemişti. Güney Koreli teknoloji devi mücadelesinden vazgeçmedi.

Samsung, 1 milyar dolarlık cezanın 548 milyon dolara düşmesi için uğraşmıştı. Şirket geçtiğimiz Haziran ayında da cezadan 399 milyon dolar daha düşülmesi için yeni bir başvuruda bulundu. Apple da buna karşı  24 sayfalık bir belge sunarak mahkemenin Samsung’un talebini reddetmesini istedi.

Pazartesi günü sızdırılan bir belgede ise pek çok teknoloji devinin Samsung lehine davayı takip ettiği ortaya çıktı. Sızdırılan belgede göründüğü kadarıyla Google, Dell, Hewlett-Packards, Facebook ve E-bay gibi şirketler mahkemenin Samsung’a yönelik kararının, modern teknolojilerin gelişimine olumsuz etki edeceği görüşünü bildirdi.

Şu an sürmekte olan dava, Samsung ve Apple arasındaki son patent davası. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında iki firma da Birleşik Devletler dışında görülen bütün patent davalarını geri çekme kararı almıştı.