Anasayfa Haber Nokia, Sanal Gerçeklik Teknolojisini Tanıtacak

Nokia, Sanal Gerçeklik Teknolojisini Tanıtacak

Bir süredir sanal gerçeklik teknolojileri üzerinde çalıştığı bilinen Nokia, artık resmen tanıtım safhasına gelindiğini bildirdi.

Nokia’nın adını son günlerde gittikçe daha sık duymaya başladık. Telefon kısmını Microsoft’a sattığından beri günlük hayatımızdan çıkmış gibi görünen şirket, aslında boş durmuyor. Fransız iletişim devi Alcatel-Lucent firmasını satın alan Nokia, bir yandan da Foxconn tarafından üretilen tabletiyle Çin pazarındaki tepkileri ölçüyor.

Geçtiğimiz günlerde ise 2016 yılından sonra tasarlayacağı telefonları üretecek bir ortak arayan Nokia’nın adı Çinli Meizu ile anılmaya başlanmıştı. Fakat Nokia’nın bilişim sektöründeki tüm çalışmaları bununla da sınırlı değil. Bir süre önce şirketin bu aralar pek revaçta olan Sanal Gerçeklik (VR) konusunda da çalışmaları olduğuna dair söylentiler çıkmıştı.

Yeni sızan haberlere göre ise, Nokia bu konudaki çalışmalarını artık açıkça ortaya koyacak kadar olgunlaştırmış. Şirketin önümüzdeki hafta Amerika’nın Los Angeles kentinde düzenleyeceği özel bir etkinlikle bu konudaki çabalarının meyvesini segileyeceği söyleniyor.

Ancak Nokia’nın gerçekte neyi sergileyeceği henüz bir muamma olmayı sürdürüyor. Microsoft, Sony, Samsung, HTC ve Facebook gibi Nokia da yeni bir VR gözlük modeli mi tanıtacak? Yoksa bu alanda geliştirilmiş yeni bir yazılım ya da teknolojiyi mi ortaya çıkaracak? İşin bu kısmı henüz belli değil, ancak eğer söylentiler gerçekse, önümüzdeki hafta hep beraber göreceğiz.