Anasayfa Haber Sony, İnsansız Hava Araçları Pazarına Giriyor

Sony, İnsansız Hava Araçları Pazarına Giriyor

Bir süredir robotik araçlar alanına yatırım yapan Sony, artık aktif olarak bu pazarda yer almaya hazırlanıyor.

Japon teknoloji devi Sony, bir süredir destek verdiği bir başka Japon firması olan ZMP ile olan ortaklığını resmiyete döküyor. Robotik teknolojileri ve özellikle otonom araçlar üzerine çalışan ZMP ile ortak bir şirket kuracak olan Sony, elindeki teknolojileri bu alanda değerlendirecek.

ZMP ve Sony tarafından ortaklaşa kurulacak olan Aerosense adlı yeni şirket önümüzdeki ay resmen hayata geçirilecek. Aerosense, özellikle dikine iniş ve kalkış yapabilen insansız hava araçlarının geliştirilmesi ve üretilmesi konularında çalışacak. Bu araçlar tarımdan inşaata kadar her alanda kullanım amacıyla geliştirilecek. Aerosense bu araçları satacağı gibi, isteyen müşteriler için kiralama hizmetleri de sunacak.

Aerosense yaklaşık 800,000 dolar kuruluş sermayesiyle işe başlayacak. Sony bu girişime elindeki kamera ve iletişim teknolojilerini vererek katkıda bulunacak. İşin robotik kısmı ise ZMP tarafından sağlanan çözümlerle halledilecek. Aerosense’in drone örneklerinin 2016 yılında havalanacağı öngörülüyor.

Aerosense