Anasayfa Haber LG Esnek Ekranlar İçin Yeni Fabrika Kuruyor

LG Esnek Ekranlar İçin Yeni Fabrika Kuruyor

Pek çok cihazda kullanılan esnek ekranların üretimini artırmak isteyen LG, yeni fabrikaya 1 milyar dolar yatıracak.

OLED ekranlar sahip oldukları çeşitli avantajlar nedeniyle gün geçtikçe daha fazla kullanım alanı buluyorlar. Cep telefonlarından akıllı kol saatlerine, otomobillerin bilgisayar ekranlarına kadar çoğu üründe OLED ekranlar daha fazla tercih ediliyorlar.

Ancak halen dünyadaki OLED ekran ihtiyacını karşılayan sadece iki firma mevcut, bunlar Güney Kore kökenli Samsung ve LG. Samsung geçtiğimiz günlerde OLED üretim kapasitesini artırmak için 3,6 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı.

LG ise OLED üretiminde plastik temelli esnek ekranların üretimine yönelmeyi tercih ediyor. Yeni altıncı nesil üretim teknolojilerini kullanacak bir esnek OLED üretim fabrikası kurmak için harekete geçen LG, bu iş için 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Plastik temelli esnek OLED ekran panelleri farklı şekillerde yerleştirilebiliyor ve özellikle darbeye karşı daha dayanıklı bir yapıya sahipler. Altıncı nesil üretim teknolojileri sayesinde daha büyük levhalardan, daha fazla sayıda panel kesmeyi planlayan LG, özellikle 5,5 inçlik ekranların üretimini hayli artırma imkanı bulacak. LG ayrıca yakın bir zamanda aynı üretim tekniklerini kullanan, ancak televizyon panelleri gibi daha büyük boyutlu ekranları üretecek olan ayrı bir fabrika daha kuracağını da açıkladı.