Anasayfa Haber Fiat Chrysler Büyük Bir Ceza İle Karşı Karşıya

Fiat Chrysler Büyük Bir Ceza İle Karşı Karşıya

Fiat Chrysler otomotiv şirketi, Amerikan devleti tarafından açılan soruşturma sonucunda rekor seviyede cezaya çarptırılabilir.

Geçtiğimiz günlerde Jeep marka araçlarında kullanılan uConnect bilgisayar sisteminin internet üzerinden saldırıya açık olduğu ortaya çıkan Fiat Chrysler, Amerikan Otoyol Trafik Güvenlik Kurumu (NHTSA) tarafından büyük bir cezaya çarptırılmak üzere.

Şirketin araçlarının hacker saldırısına karşı korumasız olduğunu bildiği ama önlem almadığı iddiaları, Amerikan devlet kurumlarının zaten yürüyen soruşturmaları daha da yoğunlaştırmasına sebep olmuş. Şirketin geçmişte 11 milyondan fazla aracı ilgilendiren tasarım ve üretim hatalarını örtbas ettiği, bu yüzden de rekor seviyede cezaya çarptırılacağı konuşuluyor.

Bu tasarım ve üretim hatalarının süspansiyon sisteminden yakıt tanklarına kadar geniş bir yelpazeye yayıldığı söyleniyor. Şirketin bu suçlamalar yüzünden 105 milyon dolar cezaya çarptırılması bekleniyor. Ayrıca 500,000 kadar aracı da sahiplerinden geri satın almaya zorlanacağı da gelen haberler arasında. Eğer bu cezalar verilirse, şirketin hisselerinde de ciddi bir düşüş yaşanması bekleniyor.