Anasayfa Haber iPhone 6S’in Yeni Fotoğrafları Sızdı

iPhone 6S’in Yeni Fotoğrafları Sızdı

Basına sızan fotoğraflarda, iPhone 6S olduğu iddia edilen cihazın iç donanımı detayı olarak görülebiliyor.

Apple’ın bu Eylül ayında duyurusunu yapacağı yeni iPhone modeline dair henüz resmi bir bilgi yok. Ancak yaşanan sızıntılar, Apple’ın en yeni iPhone modelinden neler beklememiz gerektiğini bize gösteriyor. Yayınlanan son fotoğraflarda iPhone 6S’in yeni ve geliştirilmiş donanımlarını görüyoruz.

iPhone 6S ile ilgili şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler; cihazın Force Touch desteğine, yeni bir kamera sistemine ve iki kat daha hızlı veri transferi sağlayan Qualcomm LTE yongasına sahip olacağı yönündeydi. En yeni sızıntılar, bu özelliklerin yanı sıra iPhone 6S’te yeni NFC donanımının olacağını gösterdi.

iphone 6s nfc

Sızan görsellerde gördüğümüz NFC çip, NXZ tarafından geliştirilen 66VP2 modeli. iPhone 6’da bulunan NXP 65V10 çipinin geliştirilmiş hali olan bu yeni NFC çipinin ne sunduğunu henüz bilinmiyor. Ancak Apple, 2014 yılında iPhone ailesine katılan NFC teknolojisi için 2012 yılından kalma bir çip kullanmak yerine, 66VP2 ile günceli yakalamayı düşünüyor olabilir.

Ortaya çıkan bir diğer bilgi ise Apple’ın iPhone 6S modelini, aynı iPhone 6’da olduğu gibi 16 GB’lık temel sürümden piyasaya süreceği. 19 nm’lik Toshiba flaş bellek çipi, sızdırılan fotoğraflar arasında görünüyor. 16 GB kimi kullanıcılar için artık yeterli görünmüyor ancak Apple geleneği bozmaya niyetli değil gibi. Bir diğer iddia ise Apple’ın bu çipi sadece test süreci için kullandığı yönünde. Yani ürün duyurulduğunda 16 GB’lık bir seçenek olmayabilir.

iphone 6s flaş

Yayınlanan görsellerde dikkatimizi çeken son detay ise yeni iPhone’un ölçüleri oldu. Görünüşe göre Force Touch desteği sebebiyle iPhone 6S, 6’ya göre 0.13mm daha kalın olacak. Ayrıca 6S’in 0,16mm daha uzun ve 0.13mm daha geniş olacağı da gelen iddialar arasında.