Anasayfa Haber SanDisk, SSD Kapasitelerini Artıracak

SanDisk, SSD Kapasitelerini Artıracak

SanDisk, özellikle kurumsal kullanıma yönelik SSD modellerinde 16 TB kapasiteli modeller çıkarmaya hazırlanıyor.

Her yıl dünya çapında üretilen veri miktarının katlanarak artması yüzünden daha hızlı ve daha yüksek kapasiteli veri depolama çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. SanDisk geçtiğimiz yıl çıkardığı Optimus Max 4 TB kapasiteli SSD modeliyle, özellikle veri merkezleri gibi büyük kurumsal müşterilere ciddi bir seçenek sunmuştu.

Optimus Max yüksek hızdan ziyade, yüksek depolama kapasitesi düşünülerek hazırlanmış bir SSD. SanDisk önümüzdeki yıl bu seriye 6 TB, 8 TB ve 16 TB kapasite seçenekleri de eklemeyi planlıyor. Şirket aslında bunu 2015 içinde yapmayı düşündüklerini daha önce açıklamıştı. Ancak bu serinin müşteri kitlesinin çok geniş olmaması, bunu engellemiş gibi görünüyor.

SanDisk’in yeni 6 ve 8 TB modelleri hakkında şimdilik çok az şey biliniyor. Toshiba’nın MLC NAND Flash teknolojisiyle tasarlandıkları ve 15 nm ölçeğinde üretilecekleri dışında fazla bilgi yok. Ancak ilerideki daha büyük kapasiteli modellerde üst üste yığılmış Bics NAND teknolojisinin kullanılması gündeme gelebilir.

Toshiba ve SanDisk gelecek yıllarda kurumsal SSD fiyatlarını düşürürken, kapasiteleri daha da yükseltmeyi umuyorlar. Ancak bu boyutlardaki SSD modellerinin son kullanıcının erişebileceği fiyatlara inmesi, çok daha fazla zaman alacak gibi görünüyor.