Anasayfa Haber Sahte Apple Fabrikasına Baskın!

Sahte Apple Fabrikasına Baskın!

Çin polisi farklı ülkelerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti ve sahte iPhone üreten bir fabrikayı ortaya çıkardı.

Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen sahte iPhone telefonlara yönelik ihbarları değerlendiren Çin polisi, merkezi başkent Beijing’de bulunan bir fabrikayı bastı. Baskında 41,000 adet sahte iPhone telefonun ele geçirildi. Sırf bu telefonların piyasa değeri 20 milyon dolara yakın bir meblağ tutuyor.

Fabrikada 6 adet üretim bandı bulunduğu ve ciddi bir yatırımın yapıldığı bildiriliyor. İşletmenin kurucularının Çin’in üretim merkezlerinden olan Shenzen bölgesinden gelen evli bir çift olduğu ortaya çıkarılmış. Bu bölgedeki bağlantılarını kullanan çiftin, atık hurda elektronik parçaları topladıkları ve bunları üretimde kullandıkları tespit edilmiş. Özellikle Apple logosu barındıran eski elektronik cihaz parçalarının da üretimde kullanılmak üzere toplandığı görülmüş.

Çin devleti diğer ülkelerden gelen talepler doğrultusunda sık sık bu tür sahte üretim yapanların peşine düşüyor. Çin’in küresel pazardaki yerini sağlamlaştırmak için marka ve patent haklarının korunmasına gün geçtikçe daha fazla özen göstermek zorunda kalan devlet, sağladığı gelişmelere rağmen konuya tam hakim sayılmaz. Bu sahte iPhone şebekesinin mallarını rahatlıkla uluslararası pazarda satabilecek bağlantıları sağlayabilmiş olması da, aslında durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor.