Anasayfa Makale Windows 10 ISO İndirme Rehberi

Windows 10 ISO İndirme Rehberi

Windows 10 indirme rehberi
Windows 10 indirme rehberi

Microsoft Windows 10 indirme rehberimizde ISO dosyasını nasıl indireceğinizi gösteriyoruz…

Windows 10 ISO indirme bağlantısı Microsoft’a gelen yoğun istek üzerine ortaya çıktı. Microsoft resmi bir Windows 10 indirme sayfası açtı. Bu sayfa üzerinden kendi Windows 10 sürümünüzün ISO dosyasını oluşturma aracını indirmeniz mümkün.

Microsoft, ilk başlarda Windows 7 ve 8 işletim sistemine sahipseniz ücretsiz olarak Windows 10’a geçme hakkı sunuyordu. Bu süre artık sona erdiğinden bir Windows 10 lisansı almanız gerek. Öte yandan daha önce ücretsiz geçiş yaptıysanız sonrasında lisansınızı kullanmayı sürdürebiliyorsunuz.

Orijinal bir lisansınız yoksa da Windows 10‘u deneme süresi boyunca bütün özellikleriyle kullanabilir, daha sonra orijinal bir ürün anahtarı ile aktivasyon işlemiyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Şu anda en güncel sürümün 20H2 olduğunu belirtelim. Ekim 2020 olarak geçen bu sürümün sunduğu özelliklere de bu makalemizden bakabilirsiniz.

Windows 10 ISO İndirme bağlantısı için tıklayın…

USB Belleğe Yazma ve Kurulum

ISO dosyasını indirdikten sonra elinizde en az 8 GB kapasiteli bir USB olması lazım. Daha sonra Rufus aracıyla bu ISO dosyasını belleğe yazabilirsiniz. Bunun için de hazırladığımız ve sürekli güncellenen rehberimize göz atabilirsiniz:

UEFI Windows 10 Kurulum USB’si Hazırlama – Technopat

USB belleği de hazırladıysanız kuruluma geçebilirsiniz. Kurulum için sistemi USB bellekten boot etmeniz gerek. Bunun için de cihazınızın Boot ve BIOS tuşunu bilmeniz gerekebilir. Bu konuda çoğu cihazın Boot ve BIOS tuşunu bir araya getirdik. USB bellekten önyükleme yaptıktan sonra izleyeceğiniz adımlar için de Windows 10 kurulum rehberimize göz atabilirsiniz:

UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi