Anasayfa Haber AMD Ve NVIDIA’dan Yeni Windows 10 Sürücüleri Çıktı!

AMD Ve NVIDIA’dan Yeni Windows 10 Sürücüleri Çıktı!

Hem AMD, hem de NVIDIA, Windows 10 için yeni DirectX 12 destekli en yeni sürücülerini piyasaya çıkardılar.

Windows 10’un piyasaya çıkmasından bir süre önce her iki grafik kartı üreticisi de yeni sürücüler çıkarmışlardı. Ancak henüz Windows 10 çıkmadığından, bu sürücüler Beta olarak sunulmuştu ve çeşitli eksikleri olduğu biliniyordu.

Şimdi Windows 10’un resmen tüketiciye sunulmasıyla birlikte, her iki firma da yeni sürücülerinin güncellenmiş hallerini piyasaya sürdüler. Bu yeni sürücüler DirectX 12 ile gelen tüm özelliklere tam destek veriyorlar. Ayrıca Windows görüntü sürücüsü model 2 (WDDM 2.0) desteğine de tam sahip olan yeni sürücüler, Maxwell gibi yeni nesil grafik işlemcileri buna uygun olarak çalıştırabilecek. Daha eski GPU modelleri ise WDDM 1.3 uyumlu olarak çalışacaklar.

AMD Catalyst 15.7.1 sürücüsü: Windows 10 altında AMD tarafından son 6 yılda çıkarılmış olan Terascale 2, TeraScale 3 ve GCN gibi tüm mimariler için destek sağlanıyor. Ayrıca Radeon R9 300 ve Fury serisi ekran kartları için tam sürücü desteğinin yanı sıra, FreeSync gibi teknolojiler için gereken destek de mevcut.

NVIDIA GeForce 353.62 sürücüsü: Bu sürücüyle birlikte Nvidia’nın Fermi, Kepler ve Maxwell mimarili grafik işlemcilerine tam destek sağlanıyor. Ayrıca son sürücüden bu yana keşfedilen pek çok hatanın düzeltmesi de bu sürücüde yapılıyor.