Anasayfa Haber Nokia Ozo Sıradan Tüketiciye Göre Değil

Nokia Ozo Sıradan Tüketiciye Göre Değil

Nokia en sonunda merakla beklenen sanal gerçeklik cihazı Ozo’yu tanıttı, ancak sonuç beklenenden çok farklı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Nokia’nın sanal gerçeklik üzerine çalıştığı ve yakında yeni bir cihazı duyuracağını haber vermiştik. Nitekim bu hafta beklenen oldu ve Nokia düzenlenen özel bir tanıtımda Ozo adı verilen yeni cihazı tanıttı.

Ancak bu yeni cihaz, çoğumuzun sandığı gibi bir sanal gerçeklik gözlüğü çıkmadı. Nokia, pek çok firma gibi daha şimdiden çok fazla seçeneğin geliştirildiği sanal gözlük pazarına girmek yerine, içerik üretimi konusuna eğilmeyi tercih etmiş.

Nokia Ozo, üzerinde 8 adet kamera sensörü ve 8 adet mikrofon bulunan, küre şeklinde bir sanal gerçeklik kamerası. 360 derecelik bir alanda ses ve görüntü kaydedebilen Ozo, bir yandan da bunları işleyerek düşük çözünürlüklü bir önizleme sunabiliyor.

Bu sayede çekim anında yönetmene hemen sonuçları gösterebilen Ozo, sanal gerçeklik cihazlarına yönelik içeriğin üretilebilmesi için kritik bir rol oynayacak. Ancak henüz fiyatı açıklanmasa da, pek ucuz olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Fiyatının rahatlıkla beş basamaklı rakamlara ulaşacağı tahmin edilen Ozo, büyük ihtimalle çok az sayıda üretilecek ve çok az profesyonel kullanıcının elinde bulunacak.