Anasayfa Haber Sony Xperia Z5+ Seneye Çıkacak

Sony Xperia Z5+ Seneye Çıkacak

Bir kaç güne kadar yeni bir telefon duyurması beklenen Sony, bir sonraki amiral gemisi modelini önümüzdeki yıla saklıyor.

Sony’nin Xperia Z serisi telefonlarına katılması beklenen Xperia Z5+ modelinin phablet sınıfındaki mücadeleye önümüzdeki gireceği tahmin ediliyor. Henüz kesin bir tarih belli olmamakla birlikte, Sony’nin bu yeni modeli 2016 Mart ayında resmen tanıtacağı biliniyor.

Xperia Z5+ modelinin genel tasarım olarak Xperia Z5’ten pek bir farkı olmayacağı söyleniyor. Ancak telefonun genel donanım olarak çok daha güçlü olacağına şüphe yok. Nitekim yeni sızan bilgiler de buna işaret eder nitelikte. Bu modelde kullanılacak olan 5.7 inçlik ekranın Quad HD çözünürlük destekleyeceği söyleniyor. Bu da yaklaşık 515 piksel yoğunluğu ile hayli güçlü bir panele sahip olacağı anlamına geliyor.

Sony bu yeni telefonda da Qualcomm işlemci kullanmaya devam edecek ve büyük ihtimalle yakında çıkması beklenen Snapdragon 820 modeline yer verecek. 4 GB RAM ile desteklenen telefonda 20.7 MP arka ve 8 MP ön kamera bulunacağı düşünülüyor. Su ve toza dayanıklı olacak yeni telefonda bir de parmak izi okuyucunun bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.