Anasayfa Haber Otostopçu Robot HitchBOT’un ABD Macerası Kısa Sürdü

Otostopçu Robot HitchBOT’un ABD Macerası Kısa Sürdü

Otostop çekerek şehir şehir gezen robot hitchBOT, ABD gezisinde yalnızca 2 hafta hayatta kalabildi.

Teknoloji ilerledikçe, bilim adamları ve teknisyenler her geçen gün yeni bir robot üreterek karşımıza çıkıyorlar. Eskiden basit el kol hareketlerini yapmaktan ileri gidemeyen robotlar artık güvenlik hatta çiftçilik gibi alanlarda meslek erbabı bile olabiliyorlar. Yaygınlaşan robot dünyasını insanlarla kaynaştırmak isteyen Dr. David Smith ve Dr. Frauke Zeller adlı araştırmacılar da, otostop çekerek dünyayı gezmeyi hedefleyen fotoğrafta görmüş olduğunuz sevimli robotu geliştirdiler.

İlk macerasına Kanada ile başlayan hitchBOT, ardından Almanya ve Hollanda ile dünya turuna devam etti ve tüm bu yolculuklarını sorunsuz bir şekilde atlattı. hitchBOT iki hafta önce de Boston’dan başlayarak ABD turuna başlamış ve tüm ülkeyi uçtan uca gezmeyi hedeflemişti ancak daha Kuzeydoğu sahilini bitiremeden insanlığın gazabına uğradı ve macerasını erken sonlandırmak zorunda kaldı.

hitchBOT_ABD_rotasi

Philadelphia’ya vardıktan sonra bazı kişiler bu masum robota zarar verdiler. Yetkililerin bir süre önce Twitter’dan paylaştığı ancak sonradan kaldırdığı görselden anlaşıldığı kadarıyla robotun tekerlekleri çalınmış ve kafa bölümünde de yoğun hasar var. Kanadalı araştırmacılar internet sitesinden yaptığı açıklamada şimdilik yalnızca “bundan ne ders çıkarabiliriz?” sorusuna odaklanacaklarını söylediler. hitchBOT’un ne zaman tekrar yollara düşeceği ilgili bir bilgi ise verilmedi.