Anasayfa Haber Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 Tanıtımdan Önce Sızdırıldı

Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 Tanıtımdan Önce Sızdırıldı

Sony’nin yeni akıllı telefonları, tanıtım etkinliği öncesi sızıntı kurbanı oldu.

Sony bugün içerisinde yeni akıllı telefonlarını tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Beklentiler Xperia Z5 ve Xperia C5 Ultra’yı göreceğimiz yönündeydi. Ancak anlaşılan o ki etkinlikte daha fazla cihaz göreceğiz. Bir Rus teknoloji sitesi, Sony’nin yeni Xperia X5 Ultra ve Xperia M5 telefonlarını sızdırmayı başardı.

Fotoğraflardan görebileceğiniz üzere daha büyük olan Xperia C5 Ultra modelinin kenarları neredeyse yok denecek kadar ince. Bu sayede 6 inçlik ekranı olmasına rağmen 5 inçlik Xperia M5’den çok daha az büyük olmasını sağlıyor. Tek eliyle phablet kullanmakta sıkıntı çekenler için güzel bir haber olabilir.

Söylentilere göre Xperia C5 Ultra modeli gücünü 1,7 GHz’lik MediaTek MT6752 işlemciden alıyor ve 2GB RAM’e sahip. 16GB dahili depolamayla birlikte microSD kart desteğine de sahip modelde, 13MP arka kamerasının yanı sıra selfie’ciler için yine 13MP’lik ön kamera da yer alıyor. 2.930 mAh’lik bataryasıyla epey uzun pil ömrüne sahip olacak gibi görüyor ancak test etmeden net bir şey diyemeyiz elbette.

Sony_Xperia_C5_Ultra

Daha ufak olan Xperia M5 modeliyse gücünü 2 GHz’lik MediaTek Helio X10 işlemciden alıyor ve 3GB RAM’e sahip. Aynı diğer modelde olduğu gibi 16GB’lık dahili hafızanın yanı sıra microSD kart ile arttırılabilme imkanı var. 21.5MP’lik IMX230 arka kamera sensörü ile fotoğraf konusunda iddialı görünen Xperia M5’in 13MP’lik ön kamerası da var. 2.600 mAh’lik bataryası olan cihazın ayrıca suya ve toza karşı dayanıklılık sağlayan IP68 sertifikası da var.

Sony_Xperia_M5

Sony’nin bugün düzenleyeceği etkinlikten başka neler çıkacak henüz bilinmiyor. Bekleyip göreceğiz. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.