Anasayfa Haber Fallout 4 Pip-Boy’unu 3D Yazıcı İle Üretmek Mümkün

Fallout 4 Pip-Boy’unu 3D Yazıcı İle Üretmek Mümkün

Fallout 4’ün kısa sürede tükenen koleksiyon sürümünü kaçırdıysanız üzülmeyin. 3D yazıcı teknolojisi sağ olsun, Pip-Boy cihazına sahip olmak hâlâ mümkün.

Bethesda’nın 10 Kasım’da çıkaracağı Fallout 4 için sınırlı sayıda koleksiyon sürümünde sunduğu Pip-Boy 3000 Mark IV bilekliği, hayranları tarafından büyük ilgi görmüştü. Hatta o kadar ilgi gördü ki, koleksiyon sürümü çok kısa bir sürede tükendi ve binlerce hayranın Pip-Boy sahibi olma hayali suya düştü.

Koleksiyon sürümünü kaçıran Fallout hayranlarının imdadına 3D yazıcılar yetişiyor. Hollandalı Yvo de Haas adlı bir yazılımcı Pip-Boy’un STL dosyasında 3 boyutlu modellemesini geliştirdi. Üstelik ücretsiz olarak sunuyor. Yani eğer bir 3D yazıcıya erişiminiz varsa, Pip-Boy’a hemen sahip olabilirsiniz.

De Haas, Pip Boy’u geliştirmenin oldukça zor olduğunu söylüyor ancak yine de cihazı bir şekilde modellemeyi başardı. Hatta cihazda kaset haznesi, bileklik şeklinde kullanım ve ışıklandırma gibi özellikler bile var. De Haas’ın geliştirdiği Pip-Boy modellemesinin iki versiyonu var. Bunlardan biri Raspberry Pi ile kullanılabilen sıkı kullanıcılar için geliştirilmiş versiyon iken, diğer ise basitçe akıllı telefonla kullanılabiliyor.