Anasayfa Haber Windows 10’dan Geri Dönmek İçin 30 Gününüz Var

Windows 10’dan Geri Dönmek İçin 30 Gününüz Var

Windows 10 Ayarlar Menüsü
Windows 10 Ayarlar Menüsü

Microsoft’un yeni işletim sisteminden geri dönebilmek için sadece bir aylık bir zaman aralığına sahipsiniz.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un resmen çıkışıyla birlikte kullanıcılar da geçiş yapmaya başladılar. Bir yıl içinde 1 milyar kullanıcıya erişmesi planlanan Windows 10, her yeni işletim sistemi gibi çeşitli sorunlara yol açabiliyor.

Bu sorunların önemli bir kısmı üçüncü parti geliştiricilerin hazırladığı yazılımların uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Mesela SolidWorks halen Windows 10 uyumlu değil ve bu durumun değişmesinin Ekim sonunu bulabileceği tahmin ediliyor.

Bu gibi durumlarla karşılaşan Windows 10 kullanıcıları, Ayarlar seçeneği altındaki Güncelleştirme menüsündeki Kurtarma sekmesinden bir önceki Windows sürümüne geri dönme imkanına sahipler. Ancak bu imkan sınırsız bir süre açık olmayacak. Windows 10’a geçiş yaptıktan sonra geri dönebilmek için 30 gününüz var.

Bu süreden sonra Windows 10’dan memnun kaldığınız ve geri dönmek istemediğiniz varsayılıyor. Disk alanı açılması için de eski sistem dosyaları kaldırılmaya başlanıyor. Bu yüzden geçiş yaptıktan sonra ciddi bir uyumsuzluk sorunu yaşarsanız, yeni bir yama bekleyerek vakit kaybetmeden geri dönüş işlemini yapmanız tavsiye ediliyor. Bu dönüş sonra yeniden Windows 10 yükleme hakkınızı ortadan kaldırmıyor.