Anasayfa Haber Apple Music, 6 Haftada 11 Milyonu Gördü

Apple Music, 6 Haftada 11 Milyonu Gördü

Apple’ın yeni müzik servisine kısa zamanda 11 milyon kullanıcı kayıt yaptı.

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu müzik servisi olan Apple Music, kısa zamanda hayli geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Firmanın açıkladığı rakamlara göre 11 milyondan fazla kullanıcı servise kayıt oldu.

Tabii Apple, müzik servisini yalnızca ilk 3 ay için ücretsiz sunuyor. Yani bu üyelikler şu an için para vermeden kullanılabilen deneme hesaplar. Bu üyeliklerin 2 milyonunun, 6 kullanıcıya kadar destek veren aylık 14,99$ aidatlı aile paketi olduğunu da not düşelim.

Üç aylık deneme süresi sonunda Apple Music, aylık 9,99$’lık ücretle kullanılabilecek. Aylık ücret sistemi başladıktan sonra bu üyelerin kaç tanesi sadık kalır, net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple’ın diğer firmalara kıyasla çok daha sadık bir müşteri kitlesi olduğu da biliniyor. O yüzden büyük oranda bir kayıp yaşanacağı düşünülmüyor.

Müzik servisi konusunda sektörün en eski isimlerinden olan Spotify’ın şu an için 60 milyon abonesi var ve bunların 15 milyonu ücretli üye. Eğer Apple Music’in 11 milyon üyesi deneme süresi bittiğinde ücretliye geçiş yaparsa, bu da firma adına büyük başarı olacak demektir.