Anasayfa ASUS ASUS Yeni ZenFone Modellerini İlk Hindistan’da Çıkardı

ASUS Yeni ZenFone Modellerini İlk Hindistan’da Çıkardı

ASUS ZenFone 2 Laser
ASUS ZenFone 2 Laser

ASUS tarafından hazırlanan ZenFone Selfie, ZenFone Max ve ZenFone 2 Laser, ilk olarak Hindistan pazarında satışa sunuldu.

Asus tarafından geçtiğimiz Haziran’da düzenlenen Computex 2015 fuarında ilk kez tanıtılan iki yeni ZenFone modeli, geçtiğimiz gün belirlenen ilk pazar olan Hindistan’da satışa sunuldu. Çin’den sonraki en kalabalık ülke olan Hindistan, henüz doymaktan çok uzak bir mobil cihazlar pazarına sahip. Bu yüzden de başta Asus olmak üzere pek çok markanın yeni modellerini ilk satışa çıkardığı ülkelerden biri haline geldi.

Asus tarafından Hindistan pazarına 3 yeni model sürüldü. Bunlardan ilki olan ZenFone 2 Laser, 5, 5.5 ve 6 inçlik ekran seçeneklerine sahip, Qualcomm Snapdragon 410 ve Snapdragon 615 işlemciler kullanıyor. Bu modelin en önemli özelliği laser oto-fokus ve çift kademeli flaşla donatılmış 13 MP kameraya sahip olması.

ASUS-ZenFone-2-Deluxe

ZenFone Selfie ise 5.5 inçlik ekran ve Snapdragon 615 işlemcisine sahip, genel olarak ZenFone 2 Laser modeliyle hayli benzerlik gösteriyor. Ancak arkadaki 13 MP kameraya ek olarak, bu modelin ön kamerası da 13 MP olarak seçilmiş. Geniş açılı bir mercek sayesinde özçekimleri hayli kolaylaştıran bu ön kamerada laser oto-fokus özelliği bulunmuyor.

Asus tarafından Hindistan pazarında satışa sunulan üçüncü model olan ZenFone Max ise aslında çıkarılacağı duyurulmamış bir modeldi, bu yüzden de sürpriz oldu denebilir. ZenFone 2 Laser ile büyük benzerlik taşıyan bu modelde de 13 MP laserli kamera ve 5.5 inçlik ekran var. Ancak işlemcisi Snapdragon 410 modeli olarak seçilmiş. Max adı ise sahip olduğu 5,000 mAh bataryadan kaynaklanıyor. Bu modelin düşük güç tüketimli işlemcisi ve bataryası sayesinde, şarjı iki günden fazla gidebiliyor.

Asus bu yeni modellerden hangilerini Türkiye pazarına getirecek, ne zaman satışa sunacak, ne fiyat etiketi koyacak, bu detaylar henüz belli değil. Ancak şirketin Qualcomm işlemcili ZenFone modellerini bu yıl bitmeden ülkemizde satışa sunacağına dair ciddi söylentiler var.